Blog

10 resultaten

Broedseizoen meest kwetsbare periode voor de natuur

Het broedseizoen is in volle gang. Dat betekent dat veel vogels de komende tijd op hun nest zitten. Niet alleen in bomen, maar soms zijn de nesten ook op de grond te vinden. Hiervoor is rust in de natuur belangrijk.

Lees verder

Broedseizoen meest kwetsbare periode voor de natuur

Plandelen

Heb je wel eens gehoord van plandelen? Het betekent letterlijk afval rapen tijdens je wandeling. Vooral door de toenemende drukte in de natuurgebieden blijft er helaas veel afval achter.

Meer lezen over Plandelen

Plandelen

Rondje Ruigenhoek door blogger Aniek

Avontuur- en outdoorblogger Aniek van Avontuur op Reis ging vorige maand op pad voor een winterse wandeling in het Noorderpark Ruigenhoek. Zij wandelde de route Rondje Ruigenhoek en heeft hier een leuke blog over geschreven.

Lees Aniek's blog

Rondje Ruigenhoek door blogger Aniek

Wanda Wandelt in de Kromme Rijnstreek

Elke maand schrijft een gastblogger op RoutesinUtrecht.nl over wandelen, fietsen of varen in Utrecht. Wat doen zij graag in onze provincie? Wat moet je echt niet missen? Deze maand: Wanda Catsman van Wanda Wandelt.

Lees Wanda's blog

Wanda Wandelt in de Kromme Rijnstreek

LF Zuiderzeeroute gelanceerd

Op fietsvakantie in eigen land is nu nog leuker, makkelijker en aantrekkelijker met deze vernieuwde LF Zuiderzeeroute. De route van totaal 440 km is een inspirerende reis langs de geschiedenis het ontstaan van het IJsselmeer.

Ontdek de route

LF Zuiderzeeroute gelanceerd
Altijd op de hoogte van de mooiste routes in Utrecht!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en vind maandelijks inspirerende verhalen, het laatste routenieuws en de leukste routes in je mailbox!
Aanmelden nieuwsbrief