Heb je ook zin om er even helemaal tussenuit te zijn en lekker je hoofd leeg te maken? Wij hebben dé wandelvakantietip voor je: het Hollandse IJsselpad. Dicht bij huis, maar toch even helemaal weg. Deze verrassend leuke wandelroute dwars door het Groene hart is 37 km lang en bij uitstek leuk voor een mini-wandelvakantie. Veel afwisseling, veel te beleven, maar ook rustieke natuur om bij te tanken. Wandel door de natuur van het Groene Hart en beleef levendige oud-Hollandse stadjes. 

Wandelvakantie door het Groene Hart - Wandel mee met de Wandelvlogger langs het Hollandse IJsselpad

Dag 1 van de wandelvakantie begint bij de start van het Hollandse IJsselpad: het Klaphek. Daar waar de Hollandse IJssel aan de Lek ontsprong. Op deze etappe doe je het vestingstadje IJsselstein aan, met een oude korenmolen, een VR-game in Museum IJsselstein en ooievaars Bas en Lieke op de Basiliek. Lees hier meer informatie over overnachtingsmogelijkheden en bezienswaardigheden in IJsselstein.

De tweede dag gaat langs de Hollandse IJssel naar Cupidostadje Montfoort. Daar neemt de Wandelvlogger een kijkje op een hedendaagse kaasboerderij en fietst ze door naar de ballensnoepers in Linschoten. Én last but not least scoort ze ook nog een echte Montfoortse Knopenkoek. Meer informatie over Montfoort vind je hier.