Doortrappen: fietsen over mooie veilige paden

Kies een route - Vind de mooiste routes in Provincie Utrecht

Wat zijn Doortraproutes?

Doortraproutes
Doortraproutes zijn fietsroutes van ongeveer 25 km over mooie, groene en redelijk ruime paden met weinig obstakels en relatief veilige kruispunten. In provincie Utrecht worden deze routes ontwikkeld door Veilig Verkeer Nederland (VVN). VVN doet dit samen met de gemeenten. De routes worden altijd getest door senioren en waar nodig en wenselijk aangepast.

De Doortraproutes in provincie Utrecht zijn gratis beschikbaar en bestaan uit een routekaart met knooppunten, een routebeschrijving en een GPX-bestand (digitaal routebestand).

Programma 'Doortrappen'
Doortrappen is een landelijk programma dat zich richt op het veilig, plezierig en comfortabel gaan en blijven fietsen van senioren. Fietsen zorgt ervoor dat senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Tegelijkertijd zijn ouderen ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen, oftewel ´veiliger fietsen tot je 100ste´. De coördinatie van Doortrappen ligt bij het ministerie en het programma wordt uitgevoerd door de provincies en gemeenten met medewerking van partners als VVN, VeiligheidNL, BOVAG, Fietsersbond en vele anderen.

Meer informatie over 'Doortrappen'