De mooiste wandelroutes in Utrecht

Of je nu een boswandeling wilt maken na een drukke werkdag, eropuit wil met de kinderen of úren wilt struinen door de natuur: je bent zo buiten! Dus trek de wandelschoenen aan en ga op pad. Wij hebben de mooiste wandelroutes in de provincie Utrecht op een rij gezet.

Stormschade Leersum

Let op: Door grote stormschade zijn de natuurgebieden in Leersum de komende tijd afgesloten. Er hangen veel takken en boomkruinen los en veel bomen zijn instabiel of staan op scherp. We vragen je daarom deze gebieden niet te betreden, het is levensgevaarlijk! Daarnaast kunnen de hulpdiensten zo ook ongestoord zorgen dat Leersum weer snel veilig en opgeruimd is. Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer en Utrechts Landschap.
Denk om het Broedseizoen

Vanaf 15 maart tot half juli is het broedseizoen. In deze periode zijn de dieren en later hun jongen extra kwetsbaar. Daarom zijn sommige delen van het netwerk gesloten of beperkt opengesteld, voor honden verboden bijvoorbeeld. Zo kunnen de dieren in alle rust hun jongen grootbrengen. Meer informatie in ons blog.

Waar wil je wandelen? - Wandelroutes per regio

Meer Utrecht ontdekken - Je bent zo buiten!