Wat voor wandelaar je ook bent, in de provincie Utrecht kun je terecht. Of je nu een boswandeling wilt maken na een drukke werkdag, eropuit wil met de kinderen of urenlang wilt struinen door de natuur: in Utrecht kan het. Met meer dan 1.800 km aan wandelnetwerk kun je alle kanten op. Dus trek die wandelschoenen aan en ga op pad. #JEBENTZOBUITEN

Zomerse wandelroutes - De mooiste water- en schaduwrijke routes

Water is altijd prominent aanwezig in ons kleine landje. Soms is het een last, als er veel te veel van is, of juist veel te weinig, maar nog veel vaker is water een lust. We gaan het water op als het waait, erin als de zon schijnt, we wandelen langs het water en liggen aan het water. Ook in de provincie Utrecht is er veel te beleven op en rond het water. Vind hier mooie zomerse waterroutes.

Wist je dat in delen van Utrecht ook een Sloepennetwerk ligt?

Dit sloepennetwerk vind je in het Groene Hart van Utrecht en Van Utrecht naar de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Een sloep huur je vrij eenvoudig bij een van de vele bootverhuurbedrijven. Stippel je route uit en geniet van een heerlijke dag op het water! Bekijk onze sloepenroutes.

Waar wil je wandelen? - Wandelroutes per regio

Meer Utrecht ontdekken - Je bent zo buiten!