De mooiste wandelroutes in Utrecht

Wandelliefhebbers kunnen in de provincie Utrecht hun hart ophalen. Het ene moment sta je midden in een van de kastelen en buitenplaatsen, even later wandel je door de prachtige natuur van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Maak een stadswandeling, ontdek de verhalen van Hollandse Waterlinie of ga lekker uitwaaien in de uiterwaarden. Door de vele wandelroutes en goede netwerken kun je in de provincie Utrecht alle kanten op. Dus trek de wandelschoenen aan en ontdek Utrecht.

Nieuwe wandelroutes

Het is lente! Heerlijk weer om lekker naar buiten te gaan en te genieten van de natuur die in bloei staat. Wij hebben en paar mooie lentewandelingen op een rij gezet. Dus trek de wandelschoenen aan, je bent zo buiten.

Broedseizoen - Van 15 maart tot en met 15 juli

Tijdens het broedseizoen zijn delen van het netwerk afgesloten of, om te voorkomen dat dieren verstoord worden, moeten honden worden aangelijnd. Dit staat dan bij het betreffende traject aangegeven. Vooral vogels die hun nest op de grond hebben, maar ook reeën, konijnen, hazen, hagedissen kunnen gemakkelijk door loslopende honden worden verstoord. Bij dreiging verlaten deze dieren hun jongen of het nest, waardoor het risico groot is dat deze verhongeren,  hun eieren niet uitkomen óf dat de eieren of jongen worden opgegeten door roofdieren. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Daarom vragen we iedereen vriendelijk hier rekening mee te houden.