Routeplanners

In de provincie Utrecht ligt een uitgebreid routenetwerk voor fietsroutes, wandelroutes en vaarroutes die gebruik maken van het knooppuntensusteem. Dit maakt dat je bepaalde themaroutes kunt volgen, maar ook dat je je eigen fiets-, wandel- of vaarroute kunt plannen. Dat doe je via routeplanners, waarvan er verschillende in omloop zijn. Hier vind je verwijzingen naar verschillende routeplanners. 

Nieuw wandelnetwerk in de Kromme Rijnstreek

In de zomer van 2020 is een heel nieuw wandelnetwerk gecreëerd in de gemeenten Nieuwegein, Houten, Utrecht (stad), Bunnik, De Bilt, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Dit nieuwe netwerk kun je nu ook raadplegen in de wandelplanner van Wandelnet. Ga naar de planner om je eigen route uit te stippelen. Hier lees je meer over wandelen in de Kromme Rijnstreek.

Routeplanners - Maak je eigen route

Routenetwerken in Utrecht

Meer routes in Utrecht

Laat je inspireren voor de mooiste routes van Utrecht. Een kleine provincie, maar genoeg rumte én onontdekte plekjes om er even helemaal tussenuit te zijn. Je vindt er meer dan 300 kastelen en buitenplaatsen, de forten van de Hollandse Waterlinie en overblijfselen van de Romeinse limes. Prachtige fietsrouteswandelroutes en vaarroutes laten je kennismaken met al dit moois. Dankzij een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk, wandelnetwerken en een sloepennetwerk kun je in Utrecht alle kanten op. Dus stap op de fiets, kom wandelen of varen en ontdek Utrecht!