Tips & Thema's

Thema's in Utrecht

Fort Rijnauwen is een van de forten van de Hollandse Waterlinie.

Fort Rijnauwen is een van de forten van de Hollandse Waterlinie.

© Marco van Wijnbergen

Hollandse Waterlinies

Ontdek de verhalen, wonderschone natuur en creatieve ondernemers rondom de Hollandse Waterlinies.

Hollandse Waterlinie

Opladen in de Natuur

Vind wandelroutes door de stilste gebieden en fietsroutes door de schoonste lucht in de provincie Utrecht.

Opladen in de Natuur

Routetips

Ontdek IJsselstein, maak een stadswandeling en audiotour.

Ontdek IJsselstein, maak een stadswandeling en audiotour.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je elke maand inspirerende routesuggesties, wandeltips en fietsnieuws in de mailbox? Meld je dan aan voor de gloednieuwe nieuwsbrief van RoutesinUtrecht.nl. Elke maand delen we de nieuwste routes en het allerlaatste routenieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Denk om het broedseizoen

Dit is hét moment voor dieren om zich voort te planten en hun jongen op de wereld te zetten. In deze periode zijn de ouders en later hun jongen extra kwetsbaar. Daarom worden er in het broedseizoen extra maatregelen getroffen én daar op gehandhaafd. Natuurgebieden en daarmee ook bepaalde routes zullen deels afgesloten zijn of er geldt een aanlijnplicht voor je hond. Dit staat op borden langs de toegangswegen vermeld.

Meer informatie bij Recreatie Midden-Nederland
Fort Hoofddijk is een van de forten van de Hollandse Waterlinie.

Fort Hoofddijk is een van de forten van de Hollandse Waterlinie.

Waterlinie Fietsroute

Stap op de fiets, ontdek indrukwekkende forten en trap door het karakteristiek militair landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. De kracht van de in totaal 242 kilometer lange Waterlinie Fietsroute is dat deze uitstekend in etappes ontdekt kan worden. Door simpelweg de fietsknooppunten te volgen mis je niets van het moois.

Bekijk de Waterlinie Fietsroute

Utrecht Fietsregio 2019

Utrecht mag zich met recht ‘fietsregio’ noemen volgens de Kwaliteitsmonitor 2019 van het Fietsplatform. Mooie fietsroutes, goede bewegwijzering en recreatieve voorzieningen als Toeristische Overstappunten maken dat de provincie Utrecht 4,5 van de 5 sterren scoort. Dus stap op de fiets en kom genieten in de fietsregio 2019!

Lees het volledige bericht

Nieuwe fietsroute: Langs sluizen en Forten

Er is een prachtige nieuwe fietsroute rondom het thema Hollande Waterlinie: de fietsroute Langs Sluizen en Forten. Deze prachtige fietsroute laat je kennismaken met de Nieuwe Hollandse Waterlinie in de Kromme Rijnstreek en is uitgebracht in varianten van 62 km >>, 42 km >> en 19 km >>. De Nederlandse Toerist Mirre heeft de route alvast gefietst en vond het fascinerend! 

Lees de blog van De Nederlandse Toerist

Wandelroutes Trage tochten

Op RoutesinUtrecht.nl vind je nu ook een greep uit de Utrechtse Trage tochten. Samen met Wandelzoekpagina hebben we een aantal mooie Trage Tochten door de provincie geselecteerd. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op pad door de mooiste natuurgebieden van de provincie.

Bekijk Trage Tochten op de wandelroutepagina

Vijf nieuwe fietsroutes naar het grootste park van Utrecht

Met vijf nieuwe fietsroutes die de stad Utrecht en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met elkaar verbinden liggen de avonturen voor het oprapen. Fiets door sprookjesachtige landgoederen en kastelen, door prachtige natuur en langs plekken die je nog niet kent.

Bekijk de fietsroutes

Het is lente! Stap op de fiets, je bent zo buiten.

Verschillende bloggers en vloggers gaan de komende weken op pad om de meest verrassende fietsroutes door Utrecht te fietsen. Wij volgen ze natuurlijk en beleven het mee. Ook op de hoogte blijven? Ga naar ons Instagramaccount en laat je inspireren!

Volg de fietsbloggers

Meld je aan voor de Waterlinie Wandeltocht

De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht vind plaats op zaterdag 19 oktober 2019 en de inschrijving is inmiddels gestart. Wandelaars maken kennis met Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en haar groene omgeving. De deelnemers beginnen bij daglicht en wandelen de hele avond door. De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht steunt het Diabetes Fonds. 

Meer informatie

Laad jezelf op in de natuur

Kom wandelen of fietsen in één van de vele stille en schone buitengebieden die de provincie Utrecht rijk is. En het goede nieuws is, het is gratis, dichtbij en altijd toegankelijk!

Lees meer over opladen in de natuur
© Desiree Meulemans

Routetip voor kinderen

Er lekker op uit met de kinderen? Wij hebben dé routetip: het Slagmaatpad. Dit is een Klompenpad in het buitengebied bij Bunnik, speciaal voor kinderen. Op de blog van KisErOpUit lees je een uitgebreide recensie.

Bekijk het Klompenpad Kids

Nieuwe fietsroute

De Houten Huizen, Stenen Forten fietsroute vertelt het verhaal van de Hollandse Waterlinie. De route kan op verschillende manieren worden gefietst: met een brochure, met de AbelLife app en met een gids van de VVV Utrecht.

Bekijk de fietsroute

Routebureau Utrecht

Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht
info@routebureau-utrecht.nl

Blijf op de hoogte:
Aanmelden nieuwsbrief