Tips & Thema's

Routetips

Ga Winterwandelen

Als het buiten koud is en de rijp op de bladeren ligt, is het heerlijk wandelen. Wij selecteeerden mooie wandelingen die een combinatie bieden van heerlijk een frisse neus halen om daarna op te warmen.

Winterwandelen

Laad jezelf op in de natuur

Kom wandelen of fietsen in één van de vele stille en schone buitengebieden die de provincie Utrecht rijk is. En het goede nieuws is, het is gratis, dichtbij en altijd toegankelijk!

Lees meer over opladen in de natuur

Heerlijk wandelen in de herfst

Utrecht is prachtig! Vooral in de herfst. Wanda Wandelt trok eropuit en wandelende de mooiste herfstroutes voor ons. Lees haar ervaringen en wandel mee.

Herfstwandelingen

Routetip voor de herfstvakantie

Het is weer herfstvakantie en wij hebben dé routetip: het Slagmaatpad. Dit is een Klompenpad in het buitengebied bij Bunnik, speciaal voor kinderen. Op de blog van KisErOpUit lees je een uitgebreide recensie.

Bekijk het Klompenpad Kids

Nieuwe fietsroute

De Houten Huizen, Stenen Forten fietsroute vertelt het verhaal van de Hollandse Waterlinie. De route kan op verschillende manieren worden gefietst: met een brochure, met de AbelLife app en met een gids van de VVV Utrecht.

Bekijk de fietsroute

Ontdek de Loosdrechtse Plassen

Het natuurgebied in de zuidelijke en noordelijke Kievitsbuurt ten oosten van Breukelen is een van de mooiste plekken volgens het programma Mijn Mooiste Plek van RTV Utrecht.

Bekijk de fietsroute