Tips & Thema's

Routetips

Laad jezelf op in de natuur

Kom wandelen of fietsen in één van de vele stille en schone buitengebieden die de provincie Utrecht rijk is. En het goede nieuws is, het is gratis, dichtbij en altijd toegankelijk! Vind wandelroutes door de meest stille gebieden en fietsroutes in de meest schone lucht.

Lees meer over opladen in de natuur

Routetip voor de herfstvakantie

Het is weer herfstvakantie en wij hebben dé routetip: het Slagmaatpad. Dit is een Klompenpad in het buitengebied bij Bunnik, speciaal voor kinderen. De route komt met leuke opdrachten, sluipdoor/kruipdoortjes en veel interessante weetjes voor kinderen. Op de blog van KisErOpUit lees je een uitgebreide recensie van blogger Mieke die met haar kinderen het Slagmaatpad heeft gelopen.

Bekijk het Klompenpad Kids

Nieuwe fietsroute: Houten Huizen, Stenen Forten

De Houten Huizen, Stenen Forten fietsroute voert langs de robuuste forten en houten huizen rondom de stad Utrecht. Het vertelt het verhaal van de forten en de zogenoemde 'Kringwet'. Binnen de kring rondom een fort mocht niet met steen geboud worden, zodat de huizen afgebrand konden worden bij oorlogsdreiging en het ‘schootsveld’ weer vrij werd voor de soldaten. Houten Huizen, Stenen Forten kan op verschillende manieren worden gefietst: met een brochure, digitaal met de AbelLife app en met een gids van de VVV Utrecht.

Bekijk de fietsroute

Ontdek de Loosdrechtse Plassen

Het prachtige natuurgebied in de zuidelijke en noordelijke Kievitsbuurt ten oosten van Breukelen is een van de mooiste plekken volgens het programma Mijn Mooiste Plek van RTV Utrecht. Rijke natuur, het erfgoed van de Hollandse Waterlinie en, zoals opzichter Edwin zegt, 'rijk aan rust'. Kortom, heel veel te ontdekken én heerlijk fietsen. Onze tip: de fietsroute tussen de Loosdrechtse Plassen en Utrecht. Een mooie, gevarieerde route van 50 km langs de Loosdrechtse plassen, door Utrecht en weer terug.

Bekijk de fietsroute

Stadswandelingen

Ontdek de middeleeuwen in Utrecht en maak een stadswandeling door bijzondere steden. De bekendste zijn natuurlijk Utrecht en Amersfoort, maar wist je dat ook Rhenen een stad is? En Oudewater, Montfoort en Vianen? Kleine plaatsen, maar mét stadsrechten en waar de geschiedenis nog volop te beleven is. Maak een stadswandeling en ontdek het reike verleden van de steden in Utrecht.

Bekijk de stadswandelingen