Tips & Thema's

Thema's in Utrecht

Fort Rijnauwen is een van de forten van de Hollandse Waterlinie.

Hollandse Waterlinies

Ontdek de verhalen, wonderschone natuur en creatieve ondernemers rondom de Hollandse Waterlinies.

Hollandse Waterlinie

Opladen in de Natuur

Vind wandelroutes door de stilste gebieden en fietsroutes door de schoonste lucht in de provincie Utrecht.

Opladen in de Natuur

Routetips

Utrecht Fietsregio 2019

Utrecht mag zich met recht ‘fietsregio’ noemen volgens de Kwaliteitsmonitor 2019 van het Fietsplatform. Mooie fietsroutes, goede bewegwijzering en recreatieve voorzieningen als Toeristische Overstappunten maken dat de provincie Utrecht 4,5 van de 5 sterren scoort. Dus stap op de fiets en kom genieten in de fietsregio 2019!

Lees het volledige bericht

Fietsboot Loosdrecht

Op donderdag 27 juni was het zo ver! De eerste officiële afvaart van het nieuwe pontje over de Loosdrechtse Plassen. Deze fietsboot start met een pilot in juli en augustus 2019 en vaart vanaf de Porseleinhaven, via recreatie-eiland Markus Pos naar het recreatieterrein Fuut in Breukeleveen. Aanwinst voor het gebied! Bekijk hier fiets- en wandelroutes bij de Loosdrechtse plassen>>

Lees meer over de fietsboort

Nieuwe fietsroute: Langs sluizen en Forten

Er is een prachtige nieuwe fietsroute rondom het thema Hollande Waterlinie: de fietsroute Langs Sluizen en Forten. Deze prachtige fietsroute laat je kennismaken met de Nieuwe Hollandse Waterlinie in de Kromme Rijnstreek en is uitgebracht in varianten van 62 km >>, 42 km >> en 19 km >>. De Nederlandse Toerist Mirre heeft de route alvast gefietst en vond het fascinerend! 

Lees de blog van De Nederlandse Toerist

Wandelroutes Trage tochten

Op RoutesinUtrecht.nl vind je nu ook een greep uit de Utrechtse Trage tochten. Samen met Wandelzoekpagina hebben we een aantal mooie Trage Tochten door de provincie geselecteerd. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op pad door de mooiste natuurgebieden van de provincie.

Bekijk Trage Tochten op de wandelroutepagina

Vijf nieuwe fietsroutes naar het grootste park van Utrecht

Met vijf nieuwe fietsroutes die de stad Utrecht en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met elkaar verbinden liggen de avonturen voor het oprapen. Fiets door sprookjesachtige landgoederen en kastelen, door prachtige natuur en langs plekken die je nog niet kent.

Bekijk de fietsroutes

Het is lente! Stap op de fiets, je bent zo buiten.

Verschillende bloggers en vloggers gaan de komende weken op pad om de meest verrassende fietsroutes door Utrecht te fietsen. Wij volgen ze natuurlijk en beleven het mee. Ook op de hoogte blijven? Ga naar ons Instagramaccount en laat je inspireren!

Volg de fietsbloggers

Meld je aan voor de Waterlinie Wandeltocht

De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht vind plaats op zaterdag 19 oktober 2019 en de inschrijving is inmiddels gestart. Wandelaars maken kennis met Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en haar groene omgeving. De deelnemers beginnen bij daglicht en wandelen de hele avond door. De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht steunt het Diabetes Fonds. 

Meer informatie

Laad jezelf op in de natuur

Kom wandelen of fietsen in één van de vele stille en schone buitengebieden die de provincie Utrecht rijk is. En het goede nieuws is, het is gratis, dichtbij en altijd toegankelijk!

Lees meer over opladen in de natuur

Routetip voor kinderen

Er lekker op uit met de kinderen? Wij hebben dé routetip: het Slagmaatpad. Dit is een Klompenpad in het buitengebied bij Bunnik, speciaal voor kinderen. Op de blog van KisErOpUit lees je een uitgebreide recensie.

Bekijk het Klompenpad Kids

Nieuwe fietsroute

De Houten Huizen, Stenen Forten fietsroute vertelt het verhaal van de Hollandse Waterlinie. De route kan op verschillende manieren worden gefietst: met een brochure, met de AbelLife app en met een gids van de VVV Utrecht.

Bekijk de fietsroute