Tips & Thema's

Routetips

Vijf nieuwe fietsroutes naar het grootste park van Utrecht

Met vijf nieuwe fietsroutes die de stad Utrecht en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met elkaar verbinden liggen de avonturen voor het oprapen. Fiets door sprookjesachtige landgoederen en kastelen, door prachtige natuur en langs plekken die je nog niet kent.

Bekijk de fietsroutes

Het is lente! Stap op de fiets, je bent zo buiten.

Verschillende bloggers en vloggers gaan de komende weken op pad om de meest verrassende fietsroutes door Utrecht te fietsen. Wij volgen ze natuurlijk en beleven het mee. Ook op de hoogte blijven? Ga naar ons Instagramaccount en laat je inspireren!

Volg de fietsbloggers

Meld je aan voor de Waterlinie Wandeltocht

De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht vind plaats op zaterdag 19 oktober 2019 en de inschrijving is inmiddels gestart. Wandelaars maken kennis met Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en haar groene omgeving. De deelnemers beginnen bij daglicht en wandelen de hele avond door. De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht steunt het Diabetes Fonds. 

Meer informatie

Laad jezelf op in de natuur

Kom wandelen of fietsen in één van de vele stille en schone buitengebieden die de provincie Utrecht rijk is. En het goede nieuws is, het is gratis, dichtbij en altijd toegankelijk!

Lees meer over opladen in de natuur

Routetip voor kinderen

Er lekker op uit met de kinderen? Wij hebben dé routetip: het Slagmaatpad. Dit is een Klompenpad in het buitengebied bij Bunnik, speciaal voor kinderen. Op de blog van KisErOpUit lees je een uitgebreide recensie.

Bekijk het Klompenpad Kids

Nieuwe fietsroute

De Houten Huizen, Stenen Forten fietsroute vertelt het verhaal van de Hollandse Waterlinie. De route kan op verschillende manieren worden gefietst: met een brochure, met de AbelLife app en met een gids van de VVV Utrecht.

Bekijk de fietsroute