De mooiste fietsroutes in Utrecht

In de provincie Utrecht is het heerlijk fietsen. Niet voor niets is Utrecht met 4,5 van de 5 sterren Fietsregio 2019! Met een dekkend fietsnetwerk van fietsknooppunten, Toeristische Overstappunten (TOP's) en heel veel mooie plekken te ontdekken. Wij hebben de mooiste fietsroutes op een rij gezet. Fiets langs de iconen van de Hollandse Waterlinie, Kastelen en buitenplaatsen, door middeleeuwse steden en prachtige natuur.

Hier moet je zijn! - Fietsroutes met ruimte

Voor de mooiste fietstochten hoef je helemaal niet ver weg. Start vanuit huis of vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP) waar voldoende parkeergelegenheid is. Vervolgens fiets je langs de mooiste plekjes. Is het toch nog druk? Check van te voren de druktemonitor Utrecht of ga eens heel vroeg op pad. Morgenstond heeft goud in de mond!

Meer fietsroutes door Utrecht - Parels voor de rustige dagen

© Harald Lakerveld

Boerenkaas Fietsroute Pape-copen

Een fietsroute door Woerden en het Groene Hart, volledig in het teken van kaas. Bekijk de ervaring van de Outdoorblogger >>

Bekijk route

Jan Blanken Fietsroute

Een fietstocht door onder andere Vianen en Vijfheerenlanden langs de waterwerken van Jan Blanken. Lees hier wat de Outdoorblogger ervan vond >> 

Bekijk route
© Marijke van Eijkeren

Tour de Kromme Rijn

Ontdek de lekkerste streekproducten in de Kromme Rijn en Lekstreek.

Bekijk route
© Ferry Verheij

Tussen Lek en Linge

Geniet van het prachtige Vijfheerenlanden, het nieuwste stukje Utrecht. Dit gebied tussen Lek en Linge is prachtig en authentiek Nederlands. Zeker het ontdekken waard!

Bekijk route

Sporen op de Heuvelrug

Ga opladen op de Heuvelrug en geniet van prachtige natuur en cultureel erfgoed.

Bekijk route