De mooiste stadswandelingen

Wandelen in Utrecht betekent ook mooie stadswandelingen maken. De provincie Utrecht kent verschillende middeleeuwse steden die het ontdekken zeker waard zijn! Ga bijvoorbeeld wandelen in Amersfoort of maak een stadswandeling in Vianen. Wij hebben mooie wandelroutes op een rij gezet.

5 Keer prachtige cultuurwandelingen

Fotoroute Amersfoort

Een stadswandeling pur sang. Amersfoort is misschien wel de meest fotogenieke stad van Nederland. Dus pak je fototoestel en wandel langs de mooiste culturele hotspots van Amersfoort.

Bekijk de Fotoroute in Amersfoort

Vissersroute Spakenburg

Deze route laat je kennismaken met het Vissersdorp Spakenburg. Je komt langs de oude vissershuisjes, de haven en verschillende monumenten.

Bekijk de wandelroute door Spakenburg

Stadswandeling Vianen

Met ruim 190 rijksmonumenten ligt de cultuur in Vrijstad Vianen voor het oprapen. De stad herbergt dan ook vele verhalen. Én veel gezelligheid. Dus wees welkom in Vrijstad Vianen en wandel deze stadswandeling Vianen.

Bekijk de Stadswandeling Vianen

Grechtroute bij Woerden

De Grechtroute is een gevarieerde wandelroute die cultuur en natuur prachtig combineert. De route komt langs monumentale panden in Woerden, oude gemalen en voert deels door de polder ’s-Graveloot.

Bekijk de Grechtroute door Woerden

Rondje Haarzuilens

Het Rondje Haarzuilens is een mooie wandelroute langs het grootste, en misschien wel mooiste, kasteel van Nederland. De wandelroute voert door het Parkbos, een nieuw aangelegd bos, door de weilanden rond het kasteel en het dorp Haarzuilens met het beschermde dorpsgezicht. Nog meer cultuur snuiven? Combineer deze wandeling met een bezoek aan het kasteel of een lunch in Koetshuis De Haar.

Bekijk Rondje Haarzuilens

Meer wandelen in Utrechtse Steden

© Ramon Mosterd
Heerlijk wandelen met een stadswandeling door Amersfoort. Geniet van de vele bezienswaardigheden.

Heerlijk wandelen met een stadswandeling door Amersfoort. Geniet van de vele bezienswaardigheden.

Vrijstad Vianen

Wijk bij Duurstede

Vaarroutes door Oudewater.

Vaarroutes door Oudewater.

Oudewater en Montfoort

Glasstad Leerdam

Ontdek IJsselstein, maak een stadswandeling en audiotour.

Ontdek IJsselstein, maak een stadswandeling en audiotour.

IJsselstein

Meer wandelroutes?