Wandelen in Utrecht betekent ook mooie stadswandelingen maken. De provincie Utrecht kent verschillende middeleeuwse steden die het ontdekken zeker waard zijn! 

Ontdek de mooie vestingsteden Wijk bij DuurstedeAmersfoortIJsselsteinLeerdamVianen en Woerden. In deze steden wandel je langs prachtige monumenten, stadspoorten, vestingmuren en kastelen. In het Groene Hart vind je mooie stadswandelingen door de middeleeuwse stadjes Montfoort en Oudewater. Hier zijn oude vestingwerken, stadsgrachten, sluisjes en een kasteel van de Hollandse Waterlinie terug te vinden.

Ook het centrum van Utrecht biedt mooie culturele historie dat te voet goed te ontdekken is. De Utrechtse grachten met hun werven en werfkelders zijn uniek in de wereld. Op de Utrechtse Heuvelrug vind je prachtige natuur en bossen wat goed te combineren is met mooie steden in het gebied. Bijvoorbeeld met een wandelroute door het historische plaatsje Rhenen. Wandel langs de oude stadsmuur, Cuneratoren en door een bosrijke omgeving. 

Maak je graag een stadswandeling door typische Hollandse geschiedenis? Breng dan eens een bezoek aan Spakenburg. In Spakenburg wandel je langs oude vissershuisjes, de scheepstimmerwerf en de visafslag. Het is een authentiek dorp met een eigen karakter.

Meer wandelroutes?