Sssst! Hier vind je wandelroutes door de stilste gebieden en fietsroutes door de schoonste lucht die de provincie Utrecht te bieden heeft. Kom ontspannen in de natuur en laad jezelf weer helemaal op!

Rust en stilte

In de natuur ervaar je rust en stilte en dat is goed. Waar geluid stress en spanning veroorzaakt, zorgt stilte ervoor dat je je hoofd en lijf kunt ontspannen. Een bijkomend voordeel van de natuur is dat de lucht er relatief schoon is. Bewegen is gezond en zelfs nog gezonder als je schonere lucht inademt. Dus kom wandelen of fietsen en laad jezelf weer helemaal op.

Altijd dichtbij

De provincie Utrecht is rijk aan stille en schone buitengebieden. En het mooie is, deze gebieden zijn gratis toegankelijk, dichtbij en altijd open. Vanuit de stad Utrecht sta je binnen een half uur midden in de groene bossen, het plassen- of het weidegebied. Dus ga naar buiten, stap op de fiets of trek de wandelschoenen aan en ervaar de rust en de schone lucht van de provincie Utrecht.

 

Ga wandelen of fietsen - Door stiltegebieden en schone lucht

welkom in de provincie Utrecht - en kom weer helemaal tot jezelf

Regio Utrecht is de meest competitieve, gezonde en inspirerende regio van Europa. De provincie werkt aan een gezonde leefomgeving waarvan de basis gevormd wordt door het prachtige groene buitengebied wat uitnodigt tot gezond gedrag en waar je kunt ontspannen. Daarnaast zet de provincie, samen met partners, in op het verbeteren van de luchtkwaliteit en het behoud van rust voor haar inwoners via stiltegebieden.