Het stadje Montfoort langs het Hollandse IJsselpad is een echte cupidostad. Daar hangt de verliefdheid in de lucht en er wordt volop getrouwd. Montfoort heeft een rijk ommeland met kersenboomgaarden, vruchtbare oeverwallen en veenrijke polders. Hier komt een grote variëteit aan streekproducten vanaf, die te proeven zijn in gezellige restaurants en op terrasjes. Maak daarom een stop bij een kaasboer, fruitteler, molenaar, bakker of landwinkel.

En vergeet Linschoten niet, iets ten westen van Montfoort. Linschoten is prachtig met het beschermde dorpsgezicht en, verscholen tussen het groen, het mysterieuze landgoed Linschoten met prachtige bossen en overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

Wandelen door Montfoort - Wandelroutes langs het Hollandse IJsselpad

Plezier hebben in Montfoort - Trouwstad, streekproducten en gastvrije horeca

Meer Hollandse IJsselsteden - Ontdek de steden langs het Hollandse IJsselpad

Over het Hollandse IJsselpad

Het Hollandse IJsselpad is een prachtige, meerdaagse, wandeltocht door het Groene Hart van IJsselstein tot Krimpen aan den IJssel. De wandeltocht voert onder andere langs Montfoort. In Montfoort vind je prachtige monumentale gebouwen, zoals het voormalige stadhuis dat één geheel vormt met de oude IJsselpoort. Dit oude stadhuis is gebouwd in 1375 en is één van de oudste stadhuizen van Nederland. Tegenwoordig kun je hier, maar ook bij het oude Kasteel Montfoort, heerlijk culinair genieten. Ook het dorp Linschoten met het beschermde dorpsgezicht is een bezoek meer dan waard.   

De Hollandse IJssel, die zowel welvaart als rampspoed bracht, heeft haar sporen in het landschap achtergelaten. Herbeleef de spannende geschiedenis en luister naar haar verhaal. Ga met zijn allen op pad en maak er een unieke wandelbelevenis van.