Het Hollandse IJsselpad is een meerdaagse wandeltocht dwars door het Groene Hart. De route loopt van Het Klaphek in IJsselstein, daar waar de Hollandse IJssel begint, tot aan Gouda. Met een duidelijke bewegwijzering, losse etappes en duidelijke overzichtskaarten bij begin- en eindpunten, is het Hollandse IJsselpad met recht een Utrechtse icoonroute.

Wandelgeluk

Onderweg is er vanalles te beleven langs de Hollandse IJssel. De mooie oud-Hollandse stadjes aan de rivier vormen de levendige havens met gezellige terrassen, bijzondere musea en winkels met heerlijke ambachtelijke producten.

Wandelvakantie

Het Hollandse IJsselpad is een heerlijke wandelroute om in meerdere dagen te wandelen. De etappes gaan van stad naar stad, waar je kunt overnachten. Tussen de steden wandel je door authentiek boerenlandschap en vogelrijke natuurgebieden. Rondom elke stad aan de Hollandse IJssel zijn meerdere wandelroutes ontwikkeld om het verhaal van de Hollandse IJssel te vertellen.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk ook de vlog van de Wandelvlogger die van het Hollandse IJsselpad een mooie vierdaagse wandelvakantie heeft gemaakt!

Wandel van stad naar stad - Ontdek de Hollandse IJsselsteden

Heb je zin om heerlijk te gaan wandelen? Je hoofd lekker leeg te maken en er zorgeloos op uit te gaan? Volg dan het Hollandse IJsselpad! Deze wandelroute langs het water voert van stad naar stad, elk met haar eigen karakter en uitstraling, allemaal even gastvrij, gezellig en het ontdekken waard. 

Meer tijd? Maak er dan een inspirerende wandelvakantie van en laat je eind van de dag welverdiend vallen in een behaaglijk bed. 

Steden langs de Hollandse IJssel

Verhalen van de Hollandse IJssel - De Hollandse IJssel van vroeger tot nu

De Hollandse IJssel heeft zowel welvaart als rampspoed gebracht. Door de jaren heen heeft ze haar sporen in het landschap achtergelaten. Herbeleef de spannende geschiedenis met het Hollandse IJsselpad én de Hollandse IJssel van nu.

Waar heb jij vandaag zin in? Wil je als een detective op zoek naar historische sporen? Meer zin om te struinen door het groen en te genieten van streekproducten? Of gaat jouw voorkeur uit om met zijn allen op poldersafari te gaan? Ontdek de verhalen van de Hollandse IJssel met leuke wandelingen voor jong en oud, van korte stadswandelingen tot mooie natuurwandelingen door de polders.

Ontdek het Hollandse IJsselpad in het Groene Hart

Download folder Hollandse IJssel Altijd Anders (PDF)

Partners van het Hollandse IJsselpad