Het Hollandse IJsselpad start bij Het Klaphek, dat ligt op de grens van Nieuwegein en IJsselstein. Een bezoek aan Nieuwegein mag bij het Hollandse IJsselpad eigenlijk niet ontbreken. De historie van de oude dorpskernen, Jutphaas en Vreeswijk, is verrassend in zo’n jonge stad als Nieuwegein. En de kastelen die verspreid door de stad heen staan, doen denken aan de tijden van rijke buitenplaatsen. Het Park Oudegein is groter dan het vondelpark in Amsterdam en staat garant voor heerlijk wandelen en speelplezier.

Ontdek Nieuwegein - 3 wandelingen door Nieuwegein

Bezoek nieuwegein

Meer Hollandse IJsselpad - Ontdek de steden van het Hollandse IJsselpad

Over het Hollandse IJsselpad

Het Hollandse IJsselpad is een prachtige, meerdaagse, wandeltocht door het Groene Hart van IJsselstein tot Krimpen aan den IJssel. Onderweg is er van alles te beleven in de vele oud-Hollandse stadjes. Nieuwegein ligt bij het startpunt van deze wandelroute en is een verrasend mooie stad om je wandeltocht te beginnen of te eindigen.  

De Hollandse IJssel, die zowel welvaart als rampspoed bracht, heeft haar sporen in het landschap achtergelaten. Herbeleef de spannende geschiedenis en luister naar haar verhaal. Ga met zijn allen op pad en maak er een unieke wandelbelevenis van.