Historische wandeling Leerdam

(4,0 km) 6.154 stappen

Ontdek de boeiende geschiedenis van deze vestingstad. Onderweg kom je onder andere te weten hoe Leerdam uitgroeide tot dé Glasstad van Nederland!

Met de gratis app ‘Leerdam Tour‘ kom je alles te weten over de “verborgen” geschiedenis van Leerdam. De historische wandeling brengt je langs de mooiste plekken van de Glasstad. Met behulp van tekst, audio en Augmented Reality ontdek je de leukste verhalen.

Dit ga je zien

Startpunt: VVV Leerdam
Kerkstraat 55
4141 AV Leerdam
2

Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek de omgeving rondom Leerdam. Welke kant je ook op gaat, de natuur is overal even mooi. Fiets over de slingerende dijken, langs de rivier de Linge...

TOP Leerdam
3

Wisselende tentoonstellingen laten zien wat er allemaal mogelijk is met glas en in de vier loopbruggen tussen de twee museumvilla's is de hele collectie permanent te bewonderen. Uniek aan het Nationaal Glasmuseum is de eigen Glasblazerij!

Nationaal Glasmuseum & Glasblazerij
4

Dat Leerdam van oudsher een vestingstad is kun je nog goed zien aan de prachtige Zuidwal met haar muizentorentjes.

Zuidwal met Muizentorentjes | Leerdam
5

Museum Hofje van Mevrouw van Aerden

De combinatie van 18e eeuwse Hollandse degelijkheid, Franse elegantie en een tikje Rococo maakt het Hofje van mevrouw Van Aerden uniek. Laat je rondleiden door het museum Hofje van Mevrouw van Aerden.

Eindpunt: VVV Leerdam
Kerkstraat 55
4141 AV Leerdam

Beschrijving

Startpunt: VVV Leerdam
Kerkstraat 55
4141 AV Leerdam

VVV Leerdam heeft een routeboekje ontwikkeld met een volledige routebeschrijving en uitgebreide historische informatie. Het boekje is te koop bij VVV Leerdam voor € 3,00.

Met de gratis app ‘Leerdam Tour‘ kom je alles te weten over de “verborgen” geschiedenis van Leerdam.

Eindpunt: VVV Leerdam
Kerkstraat 55
4141 AV Leerdam

Kenmerken