Fiets- en wandelroutes voor de lente

Vier de lente, verken je buurt!

Hoera, het is lente en dat gaan we vieren! De zon laat zich meer zien, heerlijke bloemengeuren vullen de lucht en de natuur krijgt meer kleur. Kortom, na een lange winterslaap kunnen we weer naar buiten en volop genieten van al het moois dat de provincie Utrecht te bieden heeft. Er is zoveel moois te ontdekken en dat kan gewoon vlakbij huis tijdens een 'micro-avontuur'! Om de lente te vieren hebben we mooie routes in jouw regio verzameld die je de lente nog meer laten beleven. Prachtige bloesemroutes, knuffelen met lammetjes en onderweg een heerlijke terrasje in de lentezon, je vind het hier! 

Ga je mee op micro-avontuur in je eigen omgeving?
Utrecht en omgeving
Groene Hart
Veenendaal en Vallei
Amersfoort en omgeving
 
Vind hier jouw Utrechtse regio!
 
Deel jouw lentefoto

Wij willen graag weten hoe jij al fietsend of wandelend de lente viert. Deel daarom jouw lenteroutefoto met ons op Instagram of Facebook. Tag ons met @routesinutrecht en geef je foto de hashtags #jebentzobuiten en #routesinutrecht mee. We zijn benieuwd!

Utrecht en omgeving - Op pad in en om de stad!

Kinderroute Gageltocht (4 km) Wandelen sport - Downloaden gratis iconen

Deze wandelroute voor kinderen begint in Utrecht Overvecht en is een heuse speurtocht door de natuur. Mét een ruik-challenge. 

Fietsroute Nieuwe Stad met Rijke Historie (31,8 km) 

Aan terrassen geen gebrek langs deze superleuke fietsroute door Leidssche Rijn en omgeving. Voor de echte cultuur én terrasliefhebber.

Wandelroute Heidestein (4,5 km) Wandelen sport - Downloaden gratis iconen

Deze leuke wandelroute voor kinderen gaat langs de schaapskooi in Zeist. Je wandelt tussen de kudde door. Een echte aanrader!

Fietsroute Haarzuilensroutes Kids (11 km) Wandelen sport - Downloaden gratis iconen

Deze leuke kinderfietsroute gaat onder andere langs de Geertjeshoeve, waar je de geitjes (ook lammetjes) zelfs een flesje mag geven.

Bloesemroute Kids (22,4 km) Wandelen sport - Downloaden gratis iconen

Fietsroute door de Kromme Rijnstreek met genoeg momenten om even uit te rusten. Onderweg fiets je langs geurige fruitboomgaarden.

Fietsroute Tour de Kromme Rijn (51 km) 

Deze fietsroute voert langs imposante kastelen met prachtige kasteeltuinen. Stap even af om de tuinen te bekijken en er doorheen te struinen.

Wandelroute Rondje Kersenpracht (8 km) Wandelen sport - Downloaden gratis iconen

Liever wandelen, kies dan voor deze wandelroute vanuit Cothen langs kersenboomgaarden. Sluit je ogen en geniet van geurige bloesems.

Wandelroute Palmstad (6 km) Wandelen sport - Downloaden gratis iconen

Tijdens deze wandelroute kun je het Nationaal Bomenmuseum Gimborn bezoeken. Een prachtige 'tuin' met heel bijzondere bomen.

Groene Hart - Laat de lente in je (groene) hart!

Boergondische wandelroute (13,7 km) Wandelen sport - Downloaden gratis iconen

Je wandelt door mooie natuur én dwars door het middeleeuwse stadje Montfoort waar je gezellige terassen vindt.

Fietsroute Rondje Vianen Kids (14 km) 

Voor wie met het gezin een terrasje wil pakken. Deze fietsroute komt langs pannenkoekenboerderij de Ponthoeve mét terras aan het water.

Wandelroute Ronde van Jaarsveld (9 km) Wandelen sport - Downloaden gratis iconen

Deze wandelroute door Lopik start bij TOP Salmsteke, waar je heerlijk langs de Lek je kleedje kunt neerleggen om te picknicken. 

Veenendaal en Vallei - Verrassend veelzijdig!

 

Fietsroute Rondje Gelderse Vallei vanuit Veenendaal (34 km) 

Een fietsroute vanuit Veenendaal waarbij je eindeloos kunt genieten van fraaie vergezichten, blauwgraslanden én weidevogels. Deze fietsroute langs de Grebbelinie komt langs een ecologisch kleinfruitbedrijf met prachtige tuin. Zeker de moeite waard om af te stappen. 

Klompenpad Jufferpad (16 km) Wandelen sport - Downloaden gratis iconen

Wandel door het mooie buitengebied van Renswoude en Veenendaal. Dit Klompenpad voert over oude en nieuwe landgoederen en langs forten en kastelen.

Fietsroute Grebbelinie zuid tussen Veenendaal en Rhenen (33 km)  

Ontdek de rijke geschiedenis en verhalen van deze indrukwekkende verdedigingslinie. De fietsroute brengt je vanaf de start bij het Grebbelinie bezoekerscentrum (TOP Fort aan de Buursteeg) via het Valleikanaal langs de Grebbeberg in Rhenen. Hier vond in de meidagen van 1940 de bekendste slag van het Nederlandse leger plaats: de Slag om de Grebbeberg.

Amersfoort en omgeving - Paradijs voor vogelaars!

Fietsroute Opladen langs de Eem (38 km) 

Neem je verrekijker mee tijdens deze fietsroute door de Eemvallei. De Eempolder is namelijk een paradijs voor weidevogels.

Koninklijke fietsroute door de bossen (44 km) 

Fiets vanuit de historische binnenstad de polder in en daarna door de mooie bossen rond Baarn, Paleis Soestdijk en de Soesterduinen. Van 15 april t/m 15 oktober is het eerste stuk tot Baarn ook met de fietsboot te doen (www.eemlijn.nl)!

Wandelroute Eemland (8 km) Wandelen sport - Downloaden gratis iconen

Wandel over middeleeuwse dijken, onverharde wandelpaden en oude klinkers. Breng een bezoek aan de vogelkijkhut aan het Eemmeer en bespied de vele watervogels. Deze wandelroute van Natuurmonumenten is meer dan de moeite waard voor vogelliefhebbers.