Vier de lente

Hoera, het is lente en dat gaan we vieren! De zon laat zich meer zien, heerlijke bloemengeuren vullen de lucht en de natuur krijgt meer kleur. Kortom, na een lange winterslaap kunnen we weer naar buiten en volop genieten van al het moois dat de provincie Utrecht te bieden heeft. Om de lente te vieren hebben we een leuke bucketlist samengesteld die je de lente nog meer laat beleven en natuurlijk fiets- en wandelroutes die dat mogelijk maken. Doe je mee?

Lente bucketlist
Deel jouw lentefoto

Wij willen graag weten hoe jij al fietsend of wandelend de lente viert. Deel daarom jouw lenteroutefoto met ons op Instagram of Facebook. Tag ons met @routesinutrecht en geef je foto de hashtags #jebentzobuiten en #routesinutrecht mee. We zijn benieuwd!

Lammetjes kijken - Word jij ook zo blij van lammetjes in de wei?

Wandelroute Heidestein (4,5 km)

Deze leuke wandelroute voor kinderen gaat langs de schaapskooi in Zeist. Je wandelt tussen de kudde door. Een echte aanrader!

Fietsroute Haarzuilensroutes Kids (11 km)

Deze leuke kinderfietsroute gaat onder andere langs de Geertjeshoeve, waar je de geitjes (ook lammetjes) zelfs een flesje mag geven.

Terrasje pakken - De eerste zonnestralen vangen op een terras

Fietsroute Nieuwe Stad met Rijke Historie (31,8 km)

Aan terrassen geen gebrek langs deze superleuke fietsroute door Leidssche Rijn en omgeving. Voor de echte cultuur én terrasliefhebber.

Fietsroute Tussen Lek en Linge (49 km)

Best wel doortrappen deze fietsroute, maar elk stadje heeft een schatje. Oftewel, je kunt in elk middeleeuws stadje uitblazen op een terrasje.

Boergondische wandelroute (13,7 km)

Je wandelt door mooie natuur én dwars door het middeleeuwse stadje Montfoort waar je gezellige terassen vindt.

Fietsroute Rondje Vianen Kids (14 km)

Voor wie met het gezin een terrasje wil pakken. Deze fietsroute komt langs pannenkoekenboerderij de Ponthoeve mét terras aan het water.

Vogels spotten - Van lieve kuikens tot de terugkerende trekvogels

Fietsroute Rondje Gelderse Vallei vanuit Veenendaal (34 km)

Een fietsroute vanuit Veenendaal waarbij je eindeloos kunt genieten van fraaie vergezichten, blauwgraslanden én weidevogels. 

Fietsroute Tussen Lek en Linge (49 km)

Deze fietsroute komt langs hét vogelspot gebied Tussen Lek & Linge: de Zouweboezem. Strijk neer bij het vogelkijkscherm en geniet!

Fietsroute Opladen langs de Eem (38 km)

Neem je verrekijker mee tijdens deze fietsroute door de Eemvallei. De Eempolder is namelijk een paradijs voor weidevogels.

De natuur in - Opladen in het groen

Bloesemroute Kids (22,4 km)

Fietsroute door de Kromme Rijnstreek met genoeg momenten om even uit te rusten. Onderweg fiets je langs geurige fruitboomgaarden.

Wandelroute Rondje Kersenpracht (8 km)

Liever wandelen, kies dan voor deze wandelroute vanuit Cothen langs kersenboomgaarden. Sluit je ogen en geniet van geurige bloesems.

Kinderroute Gageltocht (4 km)

Deze wandelroute voor kinderen begint in Utrecht Overvecht en is een heuse speurtocht door de natuur. Mét een ruik-challenge.

Picknicken - Kleedje neerleggen en genieten maar

Wandelroute Ronde van Jaarsveld (9 km)

Deze wandelroute door Lopik start bij TOP Salmsteke, waar je heerlijk langs de Lek je kleedje kunt neerleggen om te picknicken. 

Wandelroute Heidestein (4,5 km)

Niet alleen een leuke route vanwege de lammetjes, maar ook nog eens heerlijke picknickplaatsen en -bankjes onderweg.

Fietsroute Haarzuilensroute Kids (11 km)

Een gevarieerde fietsroute voor kinderen met én lammetjes én picknicken in het Maximapark in Leidsche Rijn en het mooie Vijverbos in Harmelen.

Tuinen kijken - Om inspiratie op te doen, of gewoon voor de mooi

Fietsroute Tour de Kromme Rijn (51 km)

Deze fietsroute voert langs imposante kastelen met prachtige kasteeltuinen. Stap even af om de tuinen te bekijken en er doorheen te struinen.

Fietsroute Rondje Gelderse Vallei vanuit Veenendaal (34 km)

Deze fietsroute langs de Grebbelinie komt langs een ecologisch kleinfruitbedrijf met prachtige tuin. Zeker de moeite waard om af te stappen. 

Wandelroute Palmstad (6 km)

Tijdens deze wandelroute kun je het Nationaal Bomenmuseum Gimborn bezoeken. Een prachtige 'tuin' met heel bijzondere bomen.