De mooiste wandelroutes in Utrecht

Of je nu een boswandeling wilt maken na een drukke werkdag, eropuit wil met de kinderen of úren wilt struinen door de natuur: in de provincie Utrecht kan het allemaal. Wij hebben mooie lentewandelingen op een rij gezet. Dus trek de wandelschoenen aan, want #HIERMOETJEZIJN #JEBENTZOBUITEN

Drukte in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Wil je een heerlijke wandeling maken? Ga dan zoveel mogelijk op pad in de eigen omgeving. Kies je ervoor om naar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug te gaan? Doe dat dan te voet of op de fiets en kijk voor je de deur uitgaat op de druktemonitor Utrecht, zodat je de drukste plekken kunt vermijden. 

Denk om het Broedseizoen

Vanaf 15 maart tot half juli is het broedseizoen. In deze periode zijn de dieren en later hun jongen extra kwetsbaar. Daarom zijn sommige delen van het netwerk gesloten of beperkt opengesteld, voor honden verboden bijvoorbeeld. Zo kunnen de dieren in alle rust hun jongen grootbrengen. Meer informatie in ons blog.

Lentewandelen - Heerlijk wandelen in de lente

Lente, het voorjaar, de tijd om vitamine D op te snuiven en lekker naar buiten te gaan. Vind hier mooie lentewandelingen door rustige gebieden én met voldoende ruimte. Je start vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP) of horecalocatie met voldoende parkeergelegenheid. Vervolgens wandel je door rustige natuurgebieden, langs cultureel erfgoed en gezellige dorpen.

Meer wandelen in Utrecht - Wat wil je doen?