Groene Hart

Hier moet je zijn!

Welkom in het Groene Hart. Waar de lucht schoon is, de natuur groen, waar je stiltegebieden hebt om helemaal tot rust te komen én waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen en varen. Ga wandelen in Oudewater bijvoorbeeld, langs de Heksenwaag of maak een mooie fietsroute door het Groene Hart langs de middeleeuwse steden Montfoort en IJsselstein. Geniet van het gezellige Woerden vanaf waar enkele mooie vaarroutes starten. Kortom, genoeg te ontdekken en te beleven in het Groene Hart. #HIERMOETJEZIJN

 

Start je route vanaf een TOP

Je fiets- of wandelroute begin je het beste vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP). Dit is een goed bereikbaar startpunt waar voldoende parkeergelegenheid en vaak ook horeca aanwezig. In het Groene Hart zijn verschillende TOP's te vinden, bijvoorbeeld TOP Oortjespad in Kamerik vlakbij Woerden, waar ook oplaadpunten voor de elektrische fiets, horeca en een kinderboerderij aanwezig zijn. Hieronder een overzicht van alle TOP's in het Groene Hart van Utrecht.

Hiet moet je zijn! - 5 keer varen in het Groene Hart

In het Groene Hart zijn veel rivieren en kanalen te vinden die door zowel mooie natuur als prachtige, middeleeuwse steden gaan. Wij hebben vijf mooie sloepenroutes op een rij gezet. Deze starten vanuit Woerden en omgeving, maar het is ook mogelijk om je route vanuit een andere plaats te starten, bijvoorbeeld IJsselstein of Vinkeveen. Klik op de button voor meer sloepenroutes in Utrecht.

Ontdek het mooiste van het Groene Hart - 5 top fietsroutes in het Groene Hart

Wandelroutes - 5 top wandelroutes in het Groene Hart

Meer Groene Hart - Uittips, musea en activiteiten

Meer fietsen en wandelen in de provincie Utrecht?