Utrechtse Heuvelrug en Vallei

Hier moet je zijn!

Ontdek de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei, het uitgestrekte bosgebied tussen de steden Utrecht, Amersfoort en Rhenen. Door haar ligging en schoonheid al eeuwenlang een plek waar mensen tot rust komen én nieuwe energie krijgen. Prachtige fiets- en wandelroutes laten je kennismaken met de veelzijdige natuur, sprookjesachtige kastelen en buitenplaatsen en de Grebbelinie. Gaat het al kriebelen? Trek je wandelschoenen aan, stap op de fiets hier vind je de mooiste routes. 

Drukte in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Wil je een frisse neus halen dit weekend? Ga dan zoveel mogelijk op pad in de eigen omgeving. Kom je toch naar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Doe dat dan te voet of op de fiets, kijk voor je de deur uitgaat op de druktemonitor Utrecht hoe druk het is en ruim je afval netjes op. Zo houden we de natuur toegankelijk.

Start je route vanaf een TOP

Je fiets- en wandelroutes begin je het beste vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP). Dit is een goed bereikbaar startpunt vanwaar verschillende fiets en wandelroutes starten. Er is voldoende parkeergelegenheid en vaak ook horeca aanwezig. Op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei zijn verschillende TOP's te vinden vanaf waar je de hele regio kunt ontdekken.

Wandelroutes Utrechtse Heuvelrug - Wandelen op de Heuvelrug en Vallei

5 x fietsen op de Heuvelrug

Fietsend door Veenendaal - Beste fietsstad van Nederland

Veenendaal is de beste fietsstad van Nederland! Daarom speciale aandacht voor fietsroutes vanuit en rondom Veenendaal. De routes starten vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP), maar zijn ook heel goed vanuit de fietsstad zelf te fietsen. Het fietsknooppuntennetwerk gaat namelijk midden door de stad. Fiets naar knooppunt 59, op het kruispunt bij de Hoogstraat, het Achterstraatje en de Brouwersgracht en volg vandaar de borden naar fietsknooppunten buiten de stad en verder. Deze fietsroutes zijn trouwens ook goed te doen voor de kleine beentjes!

Fietsroutes Veenendaal

Meer fietsen en wandelen