Fietsen en wandelen door de natuur

Welkom op de Heuvelrug! Een oase van rust, net buiten de Randstad. Een bosrijke omgeving waar je energie van krijgt! Prachtige fiets- en wandelroutes laten je kennismaken met de veelzijdige natuur, sprookjesachtige kastelen en buitenplaatsen en de indrukwekkende verhalen van de Grebbelinie. 

Drukte in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Ga je op pad in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Doe dat dan te voet of op de fiets, check voor vertrek de druktemonitor Utrecht en respecteer de natuur. Zo houden we de natuur toegankelijk.

Start je route vanaf een TOP

Je fiets- en wandelroutes begin je het beste vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP). Dit is een goed bereikbaar startpunt vanwaar verschillende fiets en wandelroutes starten. Er is voldoende parkeergelegenheid en vaak ook horeca aanwezig. Op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei zijn verschillende TOP's te vinden vanaf waar je de hele regio kunt ontdekken.

Wat wil je doen?

Fietsend door Veenendaal - Beste fietsstad van Nederland

Veenendaal is de beste fietsstad van Nederland! Daarom speciale aandacht voor fietsroutes vanuit en rondom Veenendaal. De routes starten vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP), maar zijn ook heel goed vanuit de fietsstad zelf te fietsen. Het fietsknooppuntennetwerk gaat namelijk midden door de stad. Fiets naar knooppunt 59, op het kruispunt bij de Hoogstraat, het Achterstraatje en de Brouwersgracht en volg vandaar de borden naar fietsknooppunten buiten de stad en verder. Deze fietsroutes zijn trouwens ook goed te doen voor de kleine beentjes!

Fietsroutes Veenendaal

Meer fietsen en wandelen