Fotogenieke keistad

Je hoeft helemaal niet ver weg om de mooiste bestemmingen te ontdekken. De meest fotogenieke stad van Nederland ligt namelijk in onze provincie: Amersfoort. Ontdek de keistad tijdens een stadswandeling of verken de omgeving. Bijvoorbeeld het prachtige Spakenburg met de oude haven. Tussen deze plaatsen in vind je het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland, dé place to be voor vogelspotters.

Start je route vanaf een TOP

Er even lekker op uit, of dat nu op de fiets is of met een mooie wandeling, je route start je het beste vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP). Dit is een goed bereikbaar startpunt vanwaar verschillende fiets- en wandelroutes starten. Er is voldoende parkeergelegenheid en vaak ook horeca aanwezig. In de regio Amersfoort en Spakenburg zijn verschillende TOP's te vinden.

Meer Amersfoort en Spakenburg - Voor uittips, bezienswaardigheden en overnachtingen

 • Bezoek Amersfoort

  Amersfoort, de historische binnenstad is een plaatje, de terrasjes zijn uitnodigend, en daaromheen vind je een inspirerende mix van oud en nieuw. Klik hier voor de beste uittips, bezienswaardigheden en overnachtingen.

  Bezoek Amersfoort
  Bezoek Amersfoort
 • Historisch Spakenburg

  Stap in de historie van Spakenburg. Kom winkelen en culinair genieten in het authentieke centrum naast de scheepstimmerwerf en museumhaven. Hier vind je alles wat je over Spakenburg moet weten.

  Bezoek Spakenburg
  Historisch Spakenburg

Meer fietsen, wandelen en varen in de provincie Utrecht