Ontdek de regio Amersfoort

Hier moet je zijn!

Je hoeft helemaal niet ver weg om de mooiste bestemmingen te ontdekken. De meest fotogenieke stad van Nederland ligt namelijk in onze provincie: Amersfoort. Voor typisch Hollandse geschiedenis en oude ambachten ga je naar Spakenburg. Weidevogels spotten? Fiets door het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland, dé place to be voor vogelspotters. Kortom, wandelen en fietsen in de regio Amersfoort is wandelen en fietsen langs cultureel erfgoed én door prachtige natuur. Hier vind je de mooiste fietsroutes en wandeltochten.

Start je route vanaf een TOP

Er even lekker op uit, of dat nu op de fiets is of met een mooie wandeling, je route start je het beste vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP). Dit is een goed bereikbaar startpunt vanwaar verschillende fiets- en wandelroutes starten. Er is voldoende parkeergelegenheid en vaak ook horeca aanwezig. In de regio Amersfoort en Spakenburg zijn verschillende TOP's te vinden.

Fietsroutes met ruimte - Top fietsroutes in Amersfoort en Spakenburg

Alle fietsroutes in de regio Amersfoort

Wandelroutes met ruimte - TOP wandelroutes in Amersfoort en Spakenburg

Alle wandelroutes in Amersfoort en Spakenburg

Meer Amersfoort en Spakenburg - Voor uittips, bezienswaardigheden en overnachtingen

  • Bezoek Amersfoort

    Amersfoort, de historische binnenstad is een plaatje, de terrasjes zijn uitnodigend, en daaromheen vind je een inspirerende mix van oud en nieuw. Klik hier voor de beste uittips, bezienswaardigheden en overnachtingen.

    Bezoek Amersfoort
  • Historisch Spakenburg

    Stap in de historie van Spakenburg. Kom winkelen en culinair genieten in het authentieke centrum naast de scheepstimmerwerf en museumhaven. Hier vind je alles wat je over Spakenburg moet weten.

    Bezoek Spakenburg

Meer fietsen, wandelen en varen in de provincie Utrecht