Mijn Mooiste Plek in Utrecht

De eerste aflevering van dit vijfde seizoen Mijn Mooiste Plek zit weer boordevol met inspiratie voor een heerlijk dagje buiten in onze prachtige provincie.

Joris Linssen wandelt met percussionist en zangeres van zijn band Caramba, Djem van Dijk de 8 kilometer van het Rondje Ruigenhoek. Na 500 meter zijn ze de weg kwijt.

Angela de Wild is amateurfotograaf, maar wat voor één. Ze vertelt over hoe haar mooiste prent tot stand kwam, liggend in de heide van Hoog-Kanje bij Zeist met voor haar lens een zandhagedis op een dood stuk hout.

Kirsten Namesnik trekt zo vaak als mogelijk haar skeelers aan en rijdt dan vanuit haar huis in Odijk naar haar mooiste plek, Beverweerd.

Elja en Willem hebben samen de kinderspeurtocht De Gageltocht uitgezet, een avonturentocht voor kinderen vanuit de Utrechtse wijk Overvecht door het UNESCO genomineerde landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in het Noorderpark.

En de ‘Tip van de Week’ is de zwemplas Haarrijn. Maar hoe geniet je daar nou met zovelen tegelijk in de 1,5 meter samenleving?

Bekijk de route uit de eerste aflevering

Rondje Ruigenhoek

Wil je in de voetsporen van Joris Linssen en Djem van Dijk het Rondje Ruigenhoek wandelen? Dat kan!

Het Rondje Ruigenhoek is een wandelroute door het recreatiegebied Ruigenhoek en het Gagelbos. De wandeling voert je langs tientallen groepsschuilplaatsen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en fort Ruigenhoek, gelegen in het open polderlandschap ten noorden van Utrecht.

De waterlinies zijn een typisch Nederlandse uitvinding, ontworpen om Nederland in oorlogstijd te beschermen door het land tot kniehoogte onder water te zetten. Tot dit erfgoed behoort ook het omliggende, natuurrijke en open linielandschap dat is ontstaan dankzij de 19e-eeuwse Kringenwet, een militaire wet die ervoor zorgde dat het schootsveld rond de vestingwerken vrij werd gehouden. Dankzij die wet is het Noorderpark-Ruigenhoek nu een prachtig open en groen recreatiegebied.

Bekijk wandelroute