Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Fiets het Grootste park van Utrecht in!

Wat gaan we zondag doen? Als je in Utrecht woont, is het antwoord op die vraag makkelijk. Op de pedalen naar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug natuurlijk! Met vijf nieuwe fietsroutes die het 'Stadsie' met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug verbinden, liggen de avonturen voor het oprapen. En het mooiste is: je stapt op in hartje Utrecht. Dus go east waar nog zoveel nieuws te ontdekken – en te proeven –  is, waar schone lucht ook echt schoon is en stil ook echt stil.

Go East, Fietsroutes - 5 x vanuit het 'Stadsie' naar het Nationaal Park

Met een kwartiertje fietsen laat je de hectiek van de stad achter je om je te laven aan natuur, cultureel erfgoed en een rijke historie. Deze vijf fietsroutes verbinden de stad met het Nationaal Park en variëren in afstand en richting. Er is een kortere route waarmee je bijvoorbeeld snel bij de boswachterij in Austerlitz bent en een lange route speciaal voor de elektrische fiets.

De routes volgen allemaal het fietsknooppuntennetwerk, Dat houdt in dat je van fietsknooppunt naar fietsknooppunt fietst. Je kunt bij elke route ook een bestand voor je navigatie downloaden.

De routes starten in Utrecht stad en op Toeristische Overstappunten (TOP’s) op de Heuvelrug. Een TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Vaak is er ook horeca aanwezig. Een ander alternatief is om je fiets mee te nemen in de trein en vanaf een van de stations de natuur in te fietsen. 

 

Go East, drink wine

Een heerlijke fietsroutes voor de fijnproevers! Deze route rond Bunnik, Zeist en Driebergen, voert je langs een biologische wijngaard, De Bijzondere taartenfabriek, Kasteel Sterkenburg en restaurant Kraaybeekerhof. 

Bekijk route

Go East, have fun

Deze gezinsvriendelijke fietsroute rondom Zeist gaat langs de Boswerf, speeltuin & restaurant Blik & Burgers, Schaapskooi Heidestein en de Hertenkamp. Stap op de fiets en beleef het buitenleven met je kinderen.

Bekijk route

Go East, go to the great outdoors

Deze route is een grote verzameling van mooie bezienswaardigheden. Ontdek Kasteel Amerongen en Huis Doorn, fiets langs kronkelende paden, door pittoreske dorpen, dichte bossen en duin- en heidegebied.

Bekijk route

Go East, go green

Fiets het noordelijke deel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, door een groot heidegebied en langs het prachtige Henschotermeer. Ideaal voor een frisse duik. Tussendoor even opladen? Dat kan bij het Beauforthuis.

Bekijk route

Go East, go military

Deze route neemt je mee door de magische Soester Duinen met prachtige natuur en het bijzondere Park Vliegbasis Soesterberg. Dit park ligt naast het Nationaal Militair Museum waar je alles ontdekt over de Nederlandse krijgsmacht.

Bekijk route

Help mee - Bijdragen aan het Nationaal Park

Dankzij de inzet van natuurorganisaties, bewoners, ondernemers en overheden is het mogelijk om van al het prachtigs in het Nationaal Park te genieten. Wil jij ook bijdragen? Dat kan.

- Hou het Nationaal Park schoon te houden en gooi je afval in de prullenbak.
- Kom zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer.
- Kom je wel met de auto, parkeer bij voorkeur bij een Toeristisch Overstap Punt (TOP).
- Koop een MTB vignet als je het Nationaal Park bezoekt op de mountainbike.
- Hou je aan de toegangsregels zoals hond aan de lijn waar gevraagd

Je kunt ook bijdragen in de vorm van een donatie. Klik hier voor de gegevens van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.