Monumentenroute Montfoort

(2.0 km) 3,077 stappen

Montfoort is een Middeleeuws vestingstadje aan de Hollandse IJssel met een historisch centrum rijk aan fraaie monumenten zoals Het Oude Stadhuis, Het Kasteel, Molen de Valk en De Commanderij. De stad was vooral bekend van de productie van knopen, vandaar de bijnaam Knopendraaiers. 

De route is verkrijgbaar bij Toeristisch Informatiecentrum (TIP) de Knoperij (Keizerstraat 25
3417 EA in Montfoort). Deze route is verkrijgbaar als boekje met de route en informatie over de monumenten.

Dit ga je zien

Startpunt: Hofplein
3417 JK Montfoort
Navigeer naar startpunt
1

Historisch Montfoort met haar prachtige Kasteel Montfoort zijn meer dan een bezoek waard. Waan je eeuwen terug in de tijd.

Kasteel Montfoort
2

Bij een watertappunt kun je gratis drinkwater tappen op straat. Zo kun je makkelijk tijdens het fietsen, wandelen of hardlopen je waterflesje gratis met vers kraanwater vullen. Dat is handig als je onderweg bent, voorkomt plastic afval en is lekker én gezond.

Watertappunt Montfoort
4

Het voormalige stadhuis van de gemeente Montfoort vormt één geheel met de IJsselpoort, de enig overgebleven stadspoort van Montfoort.

Het Oude Stadhuis | Montfoort
5

Vestingstad Montfoort

Montfoort is strategisch gelegen aan de Hollandsche IJssel, in het grensgebied van Holland en Utrecht. Het kasteel – uit de 12e eeuw - moest het Utrechtse Sticht beschermen tegen de aanvallen van de Hollandse graven.

6

Molen de Valk

Molen de Valk in Montfoort

7

Stadspark Montfoort

Landelijke stadspark in Montfoort.

uitzicht stadspark montfoort
Eindpunt: Hofplein
3417 JK Montfoort
Navigeer naar eindpunt