Stadswandeling Vianen

(3.0 km) 4,615 stappen

Met ruim 190 rijksmonumenten is de historie in Vianen op elke hoek van de straat aanwezig. De stad herbergt dan ook veel verhalen, verteld aan de hand van monumentale panden zoals de Grote kerk, de muurhuizen in de Molenstraat, het Stadhuis en de lekpoort. Deze stadswandeling neemt je mee door de rijke geschiedenis van Vrijstad Vianen en laat je de mooiste plekken van de stad zien. Geniet van de vele verhalen en heerlijke terrassen in het hartelijke Vianen.

Dit ga je zien

Startpunt: VVV Vianen
Voorstraat 97
Vianen
Navigeer naar startpunt
1

Het Stedelijk Museum Vianen is de laatste jaren uitgegroeid tot hét culturele en toeristische hart van de stad Vianen. Met leuke tentoonstellingen, mooie optredens en veel educatieve activiteiten heeft het een warme plaats veroverd bij de bevolking.

Stedelijk Museum Vianen
2

In Vrijstad Vianen vind je de contouren van Kasteel Batestein, ooit één van de mooiste kastelen van Nederland en bewoond door de heren Van Brederode.

Vrijstad Vianen Hofpoort
3

Rondom de binnenstad van Vianen zijn nog grote delen van de middeleeuwse verdedigingswerken te zien: de stadsgracht, de stadsmuren en de Lekpoort.

De Lekpoort
Eindpunt: VVV Vianen
Voorstraat 97
Vianen
Navigeer naar eindpunt

Beschrijving

Startpunt: VVV Vianen
Voorstraat 97
Vianen
Navigeer naar startpunt

Deze route is te verkrijgen bij de VVV Vianen of download de PDF met de routebeschrijving via de button.

Eindpunt: VVV Vianen
Voorstraat 97
Vianen
Navigeer naar eindpunt
Aangeboden door: Routebureau Utrecht