Monumentenroute Linschoten

(1.2 km) 1,846 stappen

De historische dorpskern van Linschoten is goed bewaard gebleven. Met de oude dorpskerk en de diverse monumentale gebouwen lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. De monumentenroute leidt u door de eeuwenoude geschiedenis van Linschoten heen. Een uitstapje naar het Huis te Linschoten is daarbij zeker de moeite waard. De lokale bevolking worden Ballensnoepers genoemd. Deze bijnaam hebben de Linschoters te danken aan de van suiker gebakken zwarte ballen. 


De route is verkrijgbaar bij Toeristisch Informatiecentrum (TIP) de Ballensnoeperij (Dorpsstraat 45a). Deze route is verkrijgbaar als boekje met de route en informatie over de monumenten.

Dit ga je zien

Startpunt: Dorpstraat 34
3461 CT Linschoten
Navigeer naar startpunt
1

In het pittoreske dorpje Linschoten vind je het intieme restaurant Bij Mette.

Restaurant Bij Mette | Linschoten
3

Midden in het pittoreske dorp Linschoten treft u restaurant De Burgemeester. Ons restaurant is sinds 1994 gevestigd In het voormalige raadhuis van de gemeente Linschoten en Snelrewaard.

de Burgemeester
4

Bij een watertappunt kun je gratis drinkwater tappen op straat. Zo kun je makkelijk tijdens het fietsen, wandelen of hardlopen je waterflesje gratis met vers kraanwater vullen. Dat is handig als je onderweg bent, voorkomt plastic afval en is lekker én gezond.

Watertappunt Linschoten
5

Grootste landgoed in de Randstad in een historische, natuurlijke omgeving.

TOP Landgoed Linschoten
6

Theetuin De Schapenlaan is gelegen op het Landgoed Linschoten. Dit is een schitterende cultuurhistorische omgeving. De Theetuin is sfeervol ingericht met een Marokkaanse zithoek en een lommerrijke boomgaard.

Theetuin de Schapenlaan
7

Het Huis is al meer dan 100 jaar onbewoond. In het Parkbos heerst rust voor vogels en dieren. Er zijn meerdere momenten om Landgoed Linschoten van binnenuit te ervaren.

Landgoed Linschoten
Eindpunt: Dorpstraat 34
3461 CT Linschoten
Navigeer naar eindpunt