Rondje Beeldig IJsselstein

33 minuten (1.8 km) 2,769 stappen

IJsselstein staat vol mooi beelden. Van modern tot middeleeuws. Wandel met ons mee en ontdek de verhalen bij deze beelden in en om de historische binnenstad. Achter ieder beeld gaat een mooi verhaal schuil. Deze verhalen spelen automatisch af als je in de buurt komt van het betreffende kunstwerk.

Kijk vooral ook naar de details van de beelden, de materialen waarmee gewerkt is en ontdek de symboliek die prachtig verwijst naar heden en verleden, naar oorlog en vrede, naar jong en oud, naar religie en fictie.

‘Rondje Beeldig IJsselstein’ laat je kennismaken met het rijke culturele heden en verleden van IJsselstein. Je kunt zelf kiezen waar je je rondje wil starten. Ga je mee? Je vindt het ‘Rondje Beeldig IJsselstein’ op de website van izi.TRAVEL en de gratis izi.TRAVEL-app.

Neem alvast een kijkje

Dit ga je zien

Startpunt: Overtoom 1
3401BK IJsselstein
Navigeer naar startpunt
1

De Overtoom

Ontmoet oud en nieuw IJsselstein op dit bijzondere plein.

2

De Windotter is één van de grootste korenmolens van Nederland en al meer dan 30 jaar volledig in bedrijf. Bewonder dit prachtige monument en oudste ambachtelijke bedrijf van IJsselstein in het historisch centrum van de meer dan 700 jaar oude vestingstad.

Korenmolen De Windotter
3

De Historische Kruidentuin is een pareltje in de historische binnenstad, gelegen in het Vestingplantsoen. Deze tuin is geïnspireerd op historische kloostertuinen, met tuinvakken volgens de windrichtingen Noord-Oost-Zuid-West.

Historische Kruidentuin
4

Museum IJsselstein (MIJ) wil het dichtbije verbijzonderen en het bijzondere dichtbij brengen. MIJ is dé plek waar IJsselstein en de wereld elkaar ontmoeten.

Museum IJsselstein (MIJ)
5

Oude Nicolaaskerk

De bijzondere toren van de Italiaanse architect Pasqualini is het eerste renaissancegebouw van de Noordelijke Nederlanden.

6

Ontdek de kasteeltoren van IJsselstein. Van de wortels van de stad naar hedendaagse cultuur in de Loyertoren.

Kasteeltoren IJsselstein
7

Sint Nicolaasbasiliek

De in neogotische stijl gebouwde driebeukige hallenkerk naar een ontwerp van architect Tepe.

8

In Fulcotheater is altijd wat te doen. Theatervoorstellingen in de Rabobankzaal en films in de bioscoop, maar ook IJsselsteinse kunst in de kunstgalerij. Het Theatercafé is hét centrale punt om elkaar te ontmoeten.

Fulcotheater Fulcotheater
Eindpunt: Overtoom 1
3401BK IJsselstein
Navigeer naar eindpunt

Beschrijving

Startpunt: Overtoom 1
3401BK IJsselstein
Navigeer naar startpunt

Deze route is verkrijgbaar bij het Informatiepunt van UIT in IJsselstein op de Overtoom 7 te IJsselstein of bekijk de route (in pdf) door op de button te klikken of download de izi.TRAVEL-app op je telefoon.

Parkeren (betaald) kan in Parkeergarage Overtoom.

Eindpunt: Overtoom 1
3401BK IJsselstein
Navigeer naar eindpunt

Kenmerken

Aangeboden door: Routebureau Utrecht