Schitterende Schatten - Kinderspeurtocht

In deze speurtocht gaan kinderen met een schatkaart op zoek naar glasschatten die zijn verstopt in de winkels van Leerdam. Heb je de glasschatten gevonden dan heb je een schitterend glasstaafje verdiend die op te halen is in de Glasblazerij.

Museumdirecteur Cochius heeft schitterende schatten verstopt in winkels in de binnenstad van Leerdam. Met behulp van een schatkaart gaan kinderen op zoek naar de schatten. Heb je een schat gevonden, dan krijg je een stempel op de kaart. 10 stempels verzameld? Lever de kaart in bij de Glasblazerij en krijg een schitterend glasstaafje!

Haal de schatkaart op bij één van de locaties van het Nationaal Glasmuseum of bij VVV Leerdam en ga op speurtocht! Liever downloaden? Klik dan op de gele button.

Alle schitterende glasschatten zijn gemaakt in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum. Bezoek de Glasblazerij en neem plaats op de tribune en ontdek hoe deze prachtige objecten worden gemaakt.

Neem alvast een kijkje

Dit ga je zien

2

Leerdam is al sinds 1765 dé glasstad van Nederland. Naast de productie van flessen en serviezen ontstond in de twintigste eeuw een heldere vormgeving van sierobjecten en kunstnijverheid die de fabriek tot grote hoogte bracht.

Glasblazerij