Hoog en Laag

(6.0 km) 9,231 stappen

De naam van deze wandelroute verwijst naar de afwisselende hoogte en laagte verschillen. Zo wandel je over de top van de Amerongse Berg (ca. 69 meter boven NAP) en langs de veel lager gelegen Amerongse Bovenpolder. In het bos wandel je over statige lanen en langs reuzachtige beuken. Als je langs de Amerongse Bovenpolder wandelt, heb je zicht op de vogelrijke uiterwaarden. Vergeet vooral het uitzichtplateau niet te bezoeken. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht en zie je zelfs Kasteel Amerongen liggen. Deze route loopt ook langs het informatiecentrum in de Tabaksschuur.

Neem alvast een kijkje

Dit ga je zien

Startpunt: TOP Amerongen
Burgwal 6
3958ER Amerongen
Navigeer naar startpunt
1

TOP Amerongen ligt op de grens van twee prachtige natuur- en cultuurlandschappen, de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijnstreek. In de nabijgelegen Tabaksschuur is informatiecentrum van Utrechts Landschap en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug gevestigd.

TOP Amerongen
2

Tussen Amerongen en Rhenen ontmoeten twee grootheden elkaar: de Utrechtse Heuvelrug en de Nederrijn.

Groene Entree Amerongen
3

Het Amerongse Bos is een van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Het ligt op de 69 meter hoge Amerongse Berg: het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug.

Amerongse Bos
4

Het huidige Kasteel dateert uit 1680 en werd bewoond door families van diplomaten en militairen die een prominente rol speelden in de (inter)nationale politiek.

Kasteel Amerongen
Eindpunt: TOP Amerongen
Burgwal 6
3958ER Amerongen
Navigeer naar eindpunt

Beschrijving

Startpunt: TOP Amerongen
Burgwal 6
3958ER Amerongen
Navigeer naar startpunt

Deze route volgt het Lustwarande netwerk. Volg de blauwe markeringen. 

Eindpunt: TOP Amerongen
Burgwal 6
3958ER Amerongen
Navigeer naar eindpunt

Kenmerken

Aangeboden door: Routebureau Utrecht