wandelen in de Kromme Rijnstreek

Nieuw wandelnetwerk

In 2020 is in de Kromme Rijnstreek en omgeving een heel nieuw wandelnetwerk op basis van knooppunten gerealiseerd. Het netwerk verbindt de mooiste plaatsen, natuurgebieden en wandelpaden met elkaar. Daarbij is er zowel aandacht voor kleinere ommetjes in de buurt van dorpen als voor langere wandelingen waarbij je een groot gebied ontdekt. 

Wandelknooppunten

Het wandelnetwerk werkt eenvoudig: je wandelt van knooppunt naar knooppunt, te herkennen aan de oranje bordjes met blauwe cijfers. Pijlen wijzen de weg. Het nieuwe wandelnetwerk betreft de gemeenten Nieuwegein, Houten, Utrecht (stad), Bunnik, De Bilt, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Kies je gemeente

Bekijk het wandelnetwerk

Inspiratie opdoen? - Waarom wandelen in de Kromme Rijnstreek zo leuk is

Door de goede bereikbaarheid, gevarieerde natuur en gastvrije bewoners is de Kromme Rijnstreek een fantastisch gebied om te wandelen. Dat ontdekte ook de WandelVlogger die de mooiste plekken langs het wandelnetwerk heeft bezocht.

Wanda van Wanda Wandelt heeft niet één, maar twee keer het Kromme Rijnpad bewandeld. Volgens haar de mooiste wandelroute van Utrecht. Ook Carolien van Dreamtheworld heeft het Kromme Rijnpad gewandeld én gefotografeerd. Let vooral dus op de prachtige foto's! 

Ivonne Calis van MyFootprints wandelde het Lint- en Liniepad en kwam langs forten, boomgaarden en schapenweides. Nog een mooie wandelroute langs de hoogtepunten Nieuwe Hollandse Waterlinie is het Rondje Linielanding. Antonette van We12Travel vond het Verdronken Bos toch wel het hoogtepunt.

Meer Kromme Rijnstreek

Meer over het wandelnetwerk

Het Kromme Rijngebied ligt in het zuidoosten van de provincie Utrecht, tussen de Lek en de Utrechtse Heuvelrug. Door het nieuwe wandelroutenetwerk op basis van knooppunten kun je nu nog meer én gemakkelijker genieten van wandelen in de gemeenten Nieuwegein, Houten, Utrecht (stad), Bunnik, De Bilt, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Het Utrechtse wandelroutenetwerk is een samenwerking tussen provincie Utrecht, recreatieschappen, gemeenten, grondeigenaren, terreinbeheerders, wandelorganisaties en vele vrijwilligers.