Vinkeveense Plassenroute

(13.0 km)

Deze sloepenroute over de Vinkeveense Plassen leidt tussen de legakkers en langs de zandeilanden. Het is een heerlijke route om helemaal tot rust te komen en te genieten van de natuur, maar ook om lekker te zwemmen en te recreëren. Je vaart onder meer langs het dorp Vinkeveen en vlak langs het stiltegebied Botshol. Langs de Baambrugse Zuwe is een verkorting bewegwijzerd voor een route van 12 km zodat beide delen ook afzonderlijk gevaren kunnen worden.

De Vinkeveense Plassen liggen in de Venen, op steenworp afstand van Amsterdam en Utrecht. Het gebied wordt gekenmerkt door rust, ruimte en groen. De Venen is een waterrijk gebied en bevat dus veel mogelijkheden voor watersport.

Neem alvast een kijkje

Dit ga je zien

Startpunt: TOP Vinkepolder
Vinkekade 75
3508 TH Vinkeveen
Navigeer naar startpunt
1

Vanuit de parkeerplaats zijn is het recreatiegebied Winkelpolder bereikbaar: een aantal zandeilanden met strand, aanlegplaatsen en horeca met uitzicht over het plassengebied. In de nabije omgeving liggen jachthavens, campings en bungalowterreinen.

TOP Winkelpolder (Vinkeveense Plassen)
2

Landschap de Venen in het Groene Hart met open weiden, lange rechte sloten, plassen en boerderijen in linten. Oude Rijn met andere kleine riviertjes vormen de basis. Goed om te wandelen en te fietsen.

De Venen
3

Verlaten veengebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Geniet van orchideeën en lepelaars tijdens een wandeling of vaartocht.

Botshol
Eindpunt: TOP Vinkepolder
Vinkekade 75
3508 TH Vinkeveen
Navigeer naar eindpunt

Beschrijving

Startpunt: TOP Vinkepolder
Vinkekade 75
3508 TH Vinkeveen
Navigeer naar startpunt

Deze route volgt het sloepennetwerk, te herkennen aan de blauw-witte borden met 2 cijfers. Volg vanaf TOP Vinkepolder de knooppunten: 11 – 10 – 14 – 13 – 12 – 11.

Kijk voor de mogelijkheden om een sloep te huren op sloepennetwerk.nl/sloephuren.

Eindpunt: TOP Vinkepolder
Vinkekade 75
3508 TH Vinkeveen
Navigeer naar eindpunt
Aangeboden door: Routebureau Utrecht