Wandelen in de Kromme Rijnstreek

Wandelnetwerken, ze geven mij de vrijheid om mijn eigen pad te volgen, met de zekerheid dat het mooie wandelpaden zijn. Met het nieuwe wandelnetwerk Kromme Rijnstreek dat de gemeenten Nieuwegein, Houten, Utrecht (stad), Bunnik, De Bilt, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede beslaat zijn er nog meer mogelijkheden om de provincie waar ik woon te voet te ontdekken. 

Dit nieuwe wandelnetwerk biedt zoveel variatie. Want naast dat het heerlijk is om langs de Kromme Rijn te wandelen, duik je op de Utrechtse Heuvelrug zo de bossen in. De variatie van dit gebied is enorm en de wandelmogelijkheden legio.

De Kromme Rijnstreek ontdekte ik toen ik het Kromme Rijnpad liep. Inmiddels is dit één van mijn favoriete langere wandelroutes in Utrecht. Het mooie van het volgen van de Kromme Rijn is dat je over prachtige landgoederen wandelt, door rustige natuur en pittoreske dorpjes. Al wandelend ga ik in gedachten terug naar het verleden, toen de jaagpaden waar ik over wandel nog gebruikt werden om trekschuiten te voort te trekken. Ik zie het zo voor me wanneer ik langs een rolpaal wandel. 

Het Kromme Rijnpad is nu opgenomen in het wandelnetwerk, waardoor je nog makkelijker een deel van het pad kunt lopen en er een rondwandeling van kunt maken. Met het wandelnetwerk heb je alle vrijheid om andere paden te ontdekken zonder te verdwalen.

Ontdek meer van de regio te voet

Naast het Kromme Rijnpad is er nog zoveel meer te ontdekken. Wat dacht je van Fort Vechten, één van mijn favoriete plekken de provincie Utrecht. Dit prachtige fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is prachtige bewaard gebleven en tijdens openingstijden te bezoeken. In het fort vind je ook het Waterliniemuseum dat je echt een keer bezocht moet hebben om zelf te ervaren hoe inventief deze verdedigingslinie was.

Rond het fort kun je heerlijk wandelen door het naastgelegen natuurgebied Nieuwe Wulven met een heerlijk speelbos voor kinderen. Daarna nog even een bezoekje brengen aan de plek waar vroeger het Romeinse Castellum Fectio lag en je hebt een heerlijke wandeling vol natuur en cultuur te pakken.

Dus trek je wandelschoenen aan en ga lekker op pad over het nieuwe wandelnetwerk. Wie weet komen we elkaar nog tegen.