Op pad met een e-chopper

Wij zijn onlangs met het team van Routebureau Utrecht op pad geweest over de Utrechte Heuvelrug. Ons teamoverleg vindt regelmatig wandelend plaats, maar dit keer deden we het anders dan anders! Op een maandagmorgen gingen wij op pad met een e-chopper. Een e-chopper is een elektrisch aangedreven bromfiets en een heel leuk alternatief voor als je eens iets anders wil dan fietsen. Het gaat iets sneller en dus kan je in een kortere tijd meer zien van de omgeving.

Fietsknooppuntenroute
Met de e-chopper kan je over het fietsnetwerk. Van te voren stippelden wij daarom een fietsknooppuntenroute uit. 

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
Vanaf het startpunt voerde onze route door het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het prachtige landgoed Den Treek-Henschoten. Via Woudenberg en langs het Valleikanaal reden wij door een mooie en rustige omgeving richting Maarsbergen en Maarn. Door de bossen, langs Austerlitz en weer terug naar het startpunt. Het was een afwisselende route, langs landgoederen, door de bossen en door de weilanden met weids uitzicht. De e-chopper was leuk en we zijn weer een ervaring rijker!

Doe je ook mee? Een keer 'anders' reizen? - Mobiliteitsweek 2022

Tijdens de Mobiliteitsweek Utrecht van 16 t/m 22 september wil de provincie Utrecht de inwoners en bezoekers in beweging krijgen. Dit doen zij door in de aanloop naar de Mobiliteitsweek Utrecht inwoners en bezoekers te stimuleren om anders (lees: duurzaam) te reizen gedurende de actieweek. Of je nu fietst naar werk, forenst met het openbaar vervoer, zelf leert fietsen of anderen daarmee helpt: mobiliteit is een win-winsituatie voor iedereen. Het lijkt simpel, maar juist deze kleine acties maken het verschil. Doe je mee? Reis een week lang anders, duurzaam, groen en gezond.