Geelbuikenroute

(32,0 km)

De Geelbuiken fietsroute is genoemd naar de bijnaam van de Oudewaternaren: de Geelbuiken. Zij op hun beurt danken die bijnaam aan de touwindustrie. Deze fietsroute vertelt het verhaal van hennep tot touw en voert langs hennepakkers, de Touwfabriek en de Lange Linschoten. Hierover werd het touw van Oudewater naar Amsterdam vervoerd. In de Heksenwaag van Oudewater werd het touw gewogen. Een mooie fietsroute door het prachtige Oudewater en de omgeving met een interessant verhaal.

De Geelbuikenroute wordt aangeboden door Struinen en Vorsen. Voor meer informatie over de route en de bijzondere plaatsen, horeca en uitkijkpunten die je onderweg aandoet, klik op de button.

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats Waardsedijk 219
3421 NE Oudewater
1

In het Touwmuseum De Baanschuur wordt het verleden van henneptelende arbeiders met voorwerpen, video en ander materiaal tot leven gebracht. Je kan je eigen springtouw maken!

Het Touwmuseum
2

Ben je een heks? Last van hekserigheid de laatste tijd? Laat je dan wegen op de beroemde heksen weegschaal in museum de Heksenwaag en ontdek of je echt een heks bent. Midden in de binnenstad van Oudewater bevindt zich Museum de Heksenwaag.

Museum De Heksenwaag
3

Het Huis is al meer dan 100 jaar onbewoond. In het Parkbos heerst rust voor vogels en dieren. Er zijn meerdere momenten om Landgoed Linschoten van binnenuit te ervaren.

Landgoed Linschoten
4

Uw gastvrouw Mieke van der Horst heet u van harte welkom bij Bed & Breakfast ‘De Lage Polder’. De Bed & Breakfast ligt op één van de landerijen binnen het Landgoed Linschoten.

B&B De Lage Polder
5

Vlakbij het gezellige centrum van Oudewater ligt het met drie sterren onderscheiden Hotel Restaurant Abrona.

Hotel restaurant Abrona
6

Midden in het groene hart aan de rand van Linschoten ligt de Hofstede Louisehoeve, een boerderij uit 1602 en onderdeel van het Landgoed Linschoten.

Landgoed Logies Louisehoeve
Eindpunt: Parkeerplaats Waardsedijk 219
Oudewater

Beschrijving

Startpunt: Parkeerplaats Waardsedijk 219
3421 NE Oudewater

Deze route volgt het fietsknooppuntennetwerk. Volg de knooppunten: 91 – 14 – 23 – 22 – 96 – 97 – 35 -  68 – 69 – 94- 93.

Eindpunt: Parkeerplaats Waardsedijk 219
Oudewater
Aangeboden door: Routebureau Utrecht