Sloepenroute Vecht-Zuid, Loosdrechtse plassen en Kalverstraat

(38.0 km)

Een prachtige en gevarieerde sloepenroute over de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. De tocht gaat langs vele buitenplaatsen en langs eilandjes met aanlegplaatsen en recreatiestrandjes. Verspreid over de route is het mogelijk om op verschillende plekken aan te meren bij een terrasje of bij een van de dorpen Maarssen, Breukelen en Nieuwersluis.

Let op: de route kan deels beperkt toegankelijk zijn. Het Tienhovens Kanaal is op sommige delen erg ondiep, afhankelijk van hoeveel regenwater er is gevallen. Over het algemeen is dit gedeelte goed toegankelijk voor sloepen, maar sommigen zullen hun motor iets omhoog moeten halen.

Neem alvast een kijkje

Dit ga je zien

Startpunt: Bootverhuur
Straatweg 68
3604 BC Maarssen
Navigeer naar startpunt
1

Restaurant Belle is een sfeervol à la carte restaurant in het plaatsje Oud Zuilen. Gelegen naast het kasteel Slot Zuylen en aan de rivier de Vecht waant u zich in een bijzonder sfeervolle omgeving.

Restaurant Belle van Zuylen
2

Slot Zuylen ligt aan de Vecht in Oud-Zuilen, net buiten Utrecht. Het middeleeuwse kasteel werd in de 18e eeuw verbouwd tot buitenhuis.

TOP Oud-Zuilen, Slot Zuylen
3

Stap een wereld vol historie binnen, de wereld van Slot Zuylen!

Slot Zuylen
4

De Nonnerie biedt je rust en vrijheid van een appartement en de luxe en service van een hotel.

De Nonnerie
5

Gelegen in een rijksmonument aan de rivier de Vecht tussen Maarssen en Breukelen is Nieuw Geesberge met zijn grote terras en eigen aanlegsteiger een bijzondere locatie.

Buitenplaats Geesberge
6

Fort Tienhoven maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is niet vrij toegankelijk, maar je kan het wel van de buitenkant bekijken.

Fort Tienhoven
7

Varen op de Vecht met Rederij Vonk is altijd kleinschalig en uiterst persoonlijk, passend bij de sfeer van onze authentieke salonboten uit het begin van de vorige eeuw. Door bij ons een boot te huren beleeft u een bijzonder én gezellig verblijf op het water. Wij leveren de kapitein, maar de klant is koning! Bekijk direct al onze arrangementen

Varen op de Vecht, rondvaart met Rederij Vonk
Eindpunt: Botverhuur
Straatweg 68
3604 BC Maarssen
Navigeer naar eindpunt

Beschrijving

Startpunt: Bootverhuur
Straatweg 68
3604 BC Maarssen
Navigeer naar startpunt

De route is te varen vanuit de binnenstad van Utrecht, startpunt knooppunt 33. Je kunt ook starten bij Sloepenverhuur Boei 26 in Maarssen.

Deze route volgt het sloepennetwerk, te herkennen aan de blauw-witte borden met 2 cijfers. Volg de knooppunten: 33 (Binnenstad Utrecht) – 3 – 1 – 2 – 7 – 24 – 5 – 4 – 3 – 33.

Eindpunt: Botverhuur
Straatweg 68
3604 BC Maarssen
Navigeer naar eindpunt
Aangeboden door: Routebureau Utrecht