Wandelen rond Kasteel Amerongen

11,0 km

Kasteel Amerongen is één van de vele buitenplaatsen in de Utrecht Region. Deze wandelroute rond Kasteel Amerongen voert door de prachtige bossen rondom het kasteel en over de Amerongse Berg. Het Amerongse bos is het oudste van de Heuvelrug, sommige bomen zijn meer dan 100 jaar oud, en op de Amerongse Berg zijn veel resten van grafheuvels gevonden uit de Midden en Late Bronstijd. Deze wandeling staat garant voor schitterende natuur, erfgoed en cultuur. Combineer deze wandeling met een bezoek aan het kasteel en de kasteeltuinen, of met een bezoek aan een van de horecagelegenheden langs de route en geniet van een complete dag uit op de Heuvelrug.

Deze route is ontwikkeld door Trage Tochten en sluit aan bij de landelijke kastelenlijn van het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC), een selectie van de mooiste kastelen, landgoederen en buitenplaatsen van Nederland.

Dit ga je zien

Startpunt: TOP Amerongen, Burgwal 6
3958 ER Amerongen
Museum Kasteel Amerongen - Op de Heuvelrug

Kasteel Amerongen

Drostestraat 20
3958 BK Amerongen
Bentinck

Restaurant Bentinck

Drostestraat 12
3958 BK Amerongen
Café-Restaurant-Hotel Buitenlust

Café-Restaurant-Hotel Buitenlust

Burg. Jhr. H v.d. Boschstraat 13
3958 CA AMERONGEN
Eindpunt: TOP Amerongen, Burgwal 6
Amerongen

Beschrijving

Startpunt: TOP Amerongen, Burgwal 6
3958 ER Amerongen

Deze wandelroute start bij de TOP Amerongen, Burgwal 6 in Amerongen. Daar is voldoende en gratis parkeergelegenheid en er is onder andere een informatiecentrum gevestigd in een voormalige tabaksschuur.

De route is niet bewegwijzerd, maar kan goed worden gelopen aan de hand van de tekstbeschrijving en het kaartbeeld. Een volledige routebeschrijving staat op de website van Trage Tochten, klik op de button, of download de PDF.

Eindpunt: TOP Amerongen, Burgwal 6
Amerongen