Sloepenroute Vecht Zuid naar Noord

(38,0 km)

Deze prachtige vaarroute brengt je van Utrecht via de Vecht naar Muiden. De route is een aaneenschakeling van eeuwenoude buitenplaatsen, molens, boerderijen, forten en kastelen. Ook liggen langs de Vecht knusse dorpjes waar je kunt aanmeren en de omgeving kan ontdekken. Bijvoorbeeld in Maarssen, Vreeland of Weesp. 

Tip: maak een weekendtocht van deze vaarroute. Langs de Vecht liggen een aantal prachtige B&B's waar je kunt overnachten. Overigens kan de vaarroute op elk gewenste plek op de route gestart worden.

Dit ga je zien

Startpunt: TOP Slot Zuylen
Tournooiveld 1
3611 AS Oud-Zuilen
1
TOP Oud-Zuilen, Slot Zuylen

Slot Zuylen ligt aan de Vecht in Oud-Zuilen, net buiten Utrecht. Het middeleeuwse kasteel werd in de 18e eeuw verbouwd tot buitenhuis.

2
Vechtstreekmuseum

Het Vechtstreekmuseum is gevestigd in een monument. De begane grond is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De bovenzalen zijn alleen via een trap bereikbaar.

3

Buitenplaats Doornburgh

Park vrij toegankelijk

4
Nyenrode Business University

Nyenrode Business Universiteit, founded in 1946, is the only private university in the Netherlands. It builds on the motto ‘for business, by business’.

5
Fort Nieuwersluis

Dit bijzonder groen Werelderfgoed tussen Loenen en Breukelen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ontdek het fort met een gids en op zondag ben je ook welkom in de Theetuin.

6

Fort Kijkuit

Klik hier voor meer informatie over Fort Kijkuit en de andere forten binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

7
Fort bij Hinderdam

Het (eiland)fort bij Hinderdam is in oorsprong niet aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Op dit zeer strategisch gelegen eilandje, midden in de rivier de Vecht vanwaaruit beide oevers...

8
Fort Uitermeer

Fraai verscholen in een bocht van de Vecht ligt Fort Uitermeer. Hier liggen de verhalen over de ontstaansgeschiedenis van de Vechtvallei, het schone water van de Vechtplassen, de Hollandse Waterlinies...

9
Torenfort aan de Ossenmarkt

Fort aan de Ossenmarkt in vestingstad Weesp werd gebouwd als verdediging van de beide Vechtoevers, de sluizen en de spoorweg Amsterdam–Hilversum met de brug over de Vecht. Het torenfort aan de Ossenmarkt...

10
Rijksmuseum Muiderslot

Het Muiderslot - ook wel bekend als Amsterdam Castle Muiderslot - is een van de bekendste kastelen van Nederland. Het vierkante kasteel met kenmerkende ronde hoektorens en slotgracht werd gesticht door...

Kasteel Muiderslot
Eindpunt: Pampus
Muiden

Beschrijving

Startpunt: TOP Slot Zuylen
Tournooiveld 1
3611 AS Oud-Zuilen

Volg vanaf TOP Slot Zuylen de knooppunten 33 – 3 – 4 – 5 – 24 – 8 – 46 – 51 – 49 – 52 en vice versa.

Eindpunt: Pampus
Muiden

Kenmerken

Aangeboden door: Routebureau Utrecht