Verkennersroute Renswoude

(14.0 km) 21,538 stappen

De Verkennersroute Renswoude is een historische wandelroute en geeft een tijdsbeeld weer van de late steentijd, Gouden Eeuw, van agrarisch gebied tot industrialisatie in de 20ste eeuw tot op heden. Met wetenswaardigheden over het ontstaan van Renswoude, kasteel, architectuur, cultuur en verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Langs de route vind je 40 paaltjes met meer informatie over het historische punt. Scan de QR-code op de palen en lees meer informatie over de omgeving, verzameld via interviews met bewoners, input vanuit de Historische Vereniging Oud Renswoude en literatuur.

Praktische informatie
Start: Parkeerplaats bij de rotonde, schuin tegenover Kasteel Renswoude
Route aanduiding: 40 tekstborden en stickers
Lengte: 14 km in totaal

De Verkennersroute Renswoude kan gesplitst worden in 3 kleinere routes: Dorp (rood, 5 km), buitengebied (blauw, 5 km) en kasteel (groen, 4 km). Meer informatie over de Verkennersroute en de routekaart vind je hier

Dit ga je zien

Startpunt: Arnhemseweg 2
3927 EE Renswoude
Navigeer naar startpunt
1

De oudheidkamer van de Historische Vereniging Oud-Renswoude is gevestigd in één van de woningen van de Nieuwe Buurt, Dorpsstraat 38.

Oudheidkamer Renswoude
2

Het kasteelpark en het Grand Canal aan de overkant van de dorpsstraat zijn vrij toegankelijk. De wandelroute Natuurpad 'Kasteelpark Renswoude' beschrijft de natuur rondom het Kasteel.

Kasteel Renswoude
Eindpunt: Arnhemseweg 2
3927 EE Renswoude
Navigeer naar eindpunt
Aangeboden door: Op de Heuvelrug