Wandelroute Heuvelrughike

(92.0 km) 141,538 stappen

De Heuvelrughike is een ruim 92 km lange meerdaagse route over de Heuvelrug. De tocht begint aan de oevers van het Gooimeer in Huizen en eindigt aan de voet van de Grebbeberg net voorbij Rhenen. De Heuvelrug loopt door twee provincies (Noord-Holland en Utrecht) en negen gemeenten. Tweederde van de Heuvelrug ligt in de provincie Utrecht; eenderde in Noord-Holland. Het hoogste punt op de hele route is de Amerongse Berg (69,2m); tevens de hoogste ‘bergtop’ van de provincie Utrecht.

Bekijk hieronder alle highlights die je tegenkomt op de route. Let op: de route die je op de kaart op deze pagina ziet, geeft alleen een impressie van de route. Klik hieronder om de volledige route te bekijken. Je kunt deze route volgen via de app 'SNP Routes'.

Neem alvast een kijkje

Dit ga je zien

Startpunt: Havenstraat
Huizen
Navigeer naar startpunt
1

Vergaderen, feesten en overnachten op een hippe evenementenlocatie kan vanaf nu in Utrecht.

Kasteel De Hooge Vuursche
2

Soesterduinen

Kom je lekker uitleven in de Soesterduinen, een geweldige plek om te vliegeren en te klimmen. Ideaal voor kids.

3

Wereldse gastvrijheid in niet zomaar een conferentiehotel! Goed bereikbaar en gelegen in het groen vind je Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

Kontakt der Kontinenten Kontakt der Kontinenten
4

De Paltz is een prachtig oud landgoed, gelegen in de lommerrijke bossen tussen de vliegbasis Soesterberg en Soestduinen.

Landgoed De Paltz
5

Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur. Voel de dreiging van de koude oorlog als u langs de militaire gebouwen wandelt. Park Vliegbasis Soesterberg is een uniek gebied, een schatkamer vol verrassingen.

TOP Park Vliegbasis Soesterberg
6

De Pyramide van Austerlitz is misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheden in de regio Utrechtse Heuvelrug. Als je hier naartoe rijdt merk je dat de Pyramide van Austerlitz op een prachtig, bijzonder plekje ligt.

De Pyramide van Austerlitz
7

Landgoed Zonheuvel is schitterend gelegen in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in de Kaapse Bossen van Doorn.

Hotel Landgoed Zonheuvel
8

Het Leersumse Veld is het stilste plekje in Nederland.

Leersumse Veld
9

Het huidige Kasteel dateert uit 1680 en werd bewoond door families van diplomaten en militairen die een prominente rol speelden in de (inter)nationale politiek.

Kasteel Amerongen
10

Kwintelooijen is dagelijks geopend voor recreanten van zonsopgang tot zonsondergang. In het gebied worden door de IVN Veenendaal-Rhenen vrij regelmatig excursies georganiseerd.

Dagrecreatiegebied Kwintelooijen
11

Op een unieke plek, midden in het bos en dichtbij 'alles', vind je ons mooie, rustige en veelzijdige vakantiepark in Rhenen.

De Thijmse Berg
13

Op de Grebbeberg in Rhenen, door bos omgeven, staat Hotel ’t Paviljoen. Een sfeervol en gezellig familiehotel-restaurant, waar iedereen bereid is zich volledig in te zetten om het de gasten naar de zin te maken.

Hotel 't Paviljoen Hotel 't Paviljoen

Kenmerken

Aangeboden door: Op pad - Outdoor inspiratie