Wandelroute Bunkerpad

3,3 km

Deze route is leuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Maar uiteraard voor volwassenen ook mooi en interessant. Met de smartphone in de hand verken je het gebied tussen Fort bij Vechten en Fort bij Rijnauwen. Je wandelt dwars door een weiland vol met bunkers, die eigenlijk geen bunkers mogen heten maar groepsschuilplaatsen. In de AbelLife app lees je van alles over de natuur, de forten en het leven als soldaat tijdens de oorlog.  Voor kids: Doe mee aan de quiz in de app aan het einde van de wandeling en haal een verrassing bij het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten of restaurant Vroeg.

Dit ga je zien

Startpunt: Provincialeweg 124
3981 AT Bunnik
Oud en Nieuw Amelisweerd en Rijnauwen

Amelisweerd - Rhijnauwen landgoederen

Oud Amelisweerd
Koningslaan 9
3981 HD Bunnik
Fort bij Rijnauwen

Fort bij Rijnauwen

Fort bij Rijnauwen
Vossegatsedijk 3 -5
3981 HS Bunnik
Eindpunt: Provincialeweg 124
3981 AT Bunnik

Beschrijving

Startpunt: Provincialeweg 124
3981 AT Bunnik

- Je start bij de Parkeerplaats van Amelisweerd. Vanaf daar loop je richting het landgoed.

- Nadat je het landgoed bent gepasseerd en het water over gegaan bent, ga je rechtsaf de Dwarslaan op.

- Aan de rechterkant zie je een boerderij, daarna moet je linksaf. 

- Loop door tot je bij een asfaltweg uitkomt, de Vossegatsedijk. Daar moet je naar links en daarna meteen naar rechts. Blijf dan langs het water van Fort Rhijnauwen lopen.

- Aan het eind van het pad moet je naar rechts, en zie je al snel twee paden naar rechts. Voor de route moet je de tweede rechts nemen.

- Na een tijdje kom je bij een kruispunt, waar je naar links moet, richting het Theehuis. Voor de ingang ga je naar rechts, en al snel weer naar links door de poort. 

- Loop na de poort rechtdoor, over de brug heen. Na de parkeerplaats moet je naar rechts, een weiland in. Dit is het Bunkerpad, en als je deze blijft volgen kom je weer op het startpunt uit.

Eindpunt: Provincialeweg 124
3981 AT Bunnik
Aangeboden door: Routebureau Utrecht