Van Schutter tot Vrijbuiter

(5,0 km) 7.692 stappen

Een mooie en bijzondere stadswandeling door Gouda. Wandel langs galerieën en erfgoed met een spannend verhaal. Het stadje Gouda was als vrijbuiter in de middeleeuwen goud waard. In tijden van onrust nam de Schutterij de overhand. De plek waar nu GOUDasfalt ligt, een industrieel terrein waar vrijbuiters, kunst- en cultuurliefhebbers te allen tijde welkom zijn.

Deze route is van Struinen en Vorsen. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats Klein Amerika
Klein Amerika 22
2806 CA Gouda
1
Goudse Waag

In dit historische pand uit 1668 kom je van alles te weten over de historie van De Goudse Waag en de producten, die hier gewogen en verhandeld werden.

2
Stadhuys Gouda

Het gotische Stadhuys is de blikvanger van de stad Gouda. Dit vrijstaande stadhuis uit 1450 werd door de jaren heen voor verschillende functies gebruikt: als vleeshal, rechtbank, en tot 2012 hield de gemeente Gouda er raadsvergaderingen.

3
Museum Gouda

Van Ferdinand Bol tot Isaac Israels, van Goudse kleipijp tot 16e-eeuws drieluik: Museum Gouda heeft een unieke collectie.

4
Sint- Janskerk

Neem een kijkje in de langste kerk van Nederland en bij de wereldberoemde gebrandschilderde ramen.

5
Cheese experience

Ontdek, voel, proef en ervaar alles over de wereldberoemde Gouda kaas.

6
Museumhaven

In de Museumhaven Gouda vind je een prachtige collectie monumentale bedrijfsvaartuigen die het beeld op het water begin 1900 bepaalden.

Eindpunt: Parkeerplaats Klein Amerika
Klein Amerika
2806 CA Gouda

Kenmerken

Aangeboden door: Routebureau Utrecht