Fietsroutenetwerk provincie Utrecht

In de provincie Utrecht ligt een dekkend fietsknooppuntennetwerk aan de hand waarvan je een fietsroute kunt volgen. Bij elke fietsroute op deze website staan de fietsknooppunten vermeld die de route volgt. Ook is het mogelijk een GPX-bestand te downloaden die je kunt invoeren in je navigatiesysteem. Zo kun je met een gerust hart op pad en hoef je niet te verdwalen.

Fietsknooppunten - Fiets van knooppunt naar knooppunt

Fietsknoopunten

Hoe werkt het?

Wanneer je een fietsroute volgt aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk fiets je van knooppunt naar knooppunt. Deze fietsknooppunten zijn te herkennen aan de groen-witte borden met twee cijfers. Pijlen wijzen je de weg naar het volgende knooppunt. Het fietsnetwerk is in twee richtingen bewegwijzerd. Routes zijn dus beide kanten op te fietsen.

Download GPX

Bij elke route is het mogelijk om een GPX te downloaden. Dit is een bestand die je kunt inladen in je navigatie. Wil je gebruik maken van een GPX, dan moet je een navigatiesysteem tot je beschikking hebben waarin je de GPX-track kunt dowloaden. Er zijn veel verschillende navigatiesystemen en apps in omloop, op de website van de Fietsersbond vind je meer informatie over fietsnavigatiesystemen.

Stap op de fiets - Je bent zo buiten!

Dit fietsroutenetwerk wordt beheerd en onderhouden door het Routebureau Utrecht. Wanneer een routebordje kapot is of ontbreekt, kun je daar melding van maken via het Meldpunt Routes. Deze melding wordt dan zo snel mogelijk opgepakt en de schade wordt hersteld.

In de provincie Utrecht liggen meerdere Toeristische Overstappunten (TOP's). Deze TOP's sluiten aan op het fietsroutenetwerk en is bij uitstek het vertrekpunt voor je route. Goed bereikbaar met de auto en fiets, voldoende parkeergelegenheid en vaak ook gelegen bij horeca. 

Het is ook mogelijk je eigen fietsroute te plannen met een routeplanner. Er is altijd wel een knooppunt bij jou in de buurt. Dus plan je route en ga lekker naar buiten!