Kaasboerderij en zuivelboerderij Van der Arend - workshop kaasmaken in Vinkeveen


Annie en Leon van der Arend runnen samen een kaasboerderij en zuivelboerderij in Vinkeveen. De bijzondere boerenkaas: De Vinkethaler is de trots van het bedrijf. De kaas is de Nederlandse variant van de Emmentaler en is een kaas met een lekker zoetje en royale gaten. Deze kaas is in 2009 uitgeroepen Groene Hart streekproduct van het jaar.

Naast ambachtelijke kaas maakt zuivelboerderij van der Arend ook verschillende soorten zuivel. De 70 koeien lopen in de zomer dag en nacht buiten. De bijzonder lekkere smaak van de zuivelproducten komt volgens Leon en Annie door de sappige weiden waar hun koeien op grazen

Boerderijwinkel

Bij het bedrijf hoort een kleine winkel waarin de producten van eigen bedrijf te koop zijn zoals: boerenkaas, zure koeienmelkproducten..

Assortiment:

  • Boerenkaas van jong tot overjarig
  • Boerenkruidenkaas onder andere met brandnetel, sambal, komijn, komijn/kruidnagel, ui/knoflook, fenegriek, mosterd
  • Bierkaas
  • De Vinkethaler…

Annie en Leon van der Arend runnen samen een kaasboerderij en zuivelboerderij in Vinkeveen. De bijzondere boerenkaas: De Vinkethaler is de trots van het bedrijf. De kaas is de Nederlandse variant van de Emmentaler en is een kaas met een lekker zoetje en royale gaten. Deze kaas is in 2009 uitgeroepen Groene Hart streekproduct van het jaar.

Naast ambachtelijke kaas maakt zuivelboerderij van der Arend ook verschillende soorten zuivel. De 70 koeien lopen in de zomer dag en nacht buiten. De bijzonder lekkere smaak van de zuivelproducten komt volgens Leon en Annie door de sappige weiden waar hun koeien op grazen

Boerderijwinkel

Bij het bedrijf hoort een kleine winkel waarin de producten van eigen bedrijf te koop zijn zoals: boerenkaas, zure koeienmelkproducten..

Assortiment:

  • Boerenkaas van jong tot overjarig
  • Boerenkruidenkaas onder andere met brandnetel, sambal, komijn, komijn/kruidnagel, ui/knoflook, fenegriek, mosterd
  • Bierkaas
  • De Vinkethaler
  • Boerenyoghurt naturel, vanille of met vruchten zoals aardbei, appel-kiwi, kokos-ananas, vier-vruchten, perzik-bes, sinaasappel.
  • Boerenkarnemelk
  • Tworog
  •  en andere streekproducten

De boerderijwinkel is op dinsdag en vrijdag geopend van 9.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur

Rondleiding

Op afspraak is het mogelijk om in de kaasmakerij van stap tot stap te zien hoe boerenkaas wordt gemaakt. Uiteraard is een rondleidingen over de boerderij bij dit arrangement inbegrepen. Er is altijd de mogelijkheid om na de rondleiding streekproducten te kopen uit de boerderijwinkel. Rondleidingen duren ongeveer een uur.

Workshop kaasmaken

Onder deskundige begeleiding van de boerin gaat u een echt 500 grams boerenkaasje maken. De totale duur van de workshop is 2 tot 2,5 uur. Tijdens deze workshop krijgt u een lekker bakje koffie of thee aangeboden. Na 2 weken kunt u uw eigen gemaakte kaas ophalen.

Locatie

Neem alvast een kijkje