Deze historische plek vol archeologische schatten cultuur, natuur en historie komen op unieke wijze samen door middel van het archeologische museum, het theater, de stadsboerderij en het café-restaurant die zich binnen de muren van het fort bevinden.

Castellum Hoge Woerd


VENI, VIDI, VINEX.

Nee, zo ging het niet. Maar toen de Romeinen op de brede Rijn vastliepen was het wel even klaar. Van Nijmegen tot Katwijk legden ze hun grensweg, de Limes aan. Aan die Limes bouwden ze hun verdedigingsforten. In Utrecht drie: Fectio (fort Vechten), Trajectum (Domplein) en het castellum op de Hoge Woerd. De laatste ligt nu middenin Leidsche Rijn. Net als vele eeuwen geleden is Castellum Hoge Woerd een centrum vol activiteiten.

Je vindt er de vele Romeinse schatten, die tijdens de bouw van Leidsche Rijn tevoorschijn kwamen zoals het gezonken schip de Meern 1. Zelfs de schoenen van de onfortuinlijke schipper zijn te zien! Maar Castellum Hoge Woerd is meer dan een museum. Er is ook een theater, een gezellig café-restaurant en het Castellum biedt ook nog eens onderdak aan een van de vijf Utrechtse Steedes (stadsboerderijen). Rare jongen, die zich hier niet vermaakt.

Contact

Castellum Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
3454 PB Utrecht
Plan je route

vanaf jouw locatie

Locatie

Neem alvast een kijkje