Samen met de buurt wordt het park Kasteeltuin Nijevelt ontwikkeld, een heerlijke plek om te ontmoeten, te tuinieren en te spelen. Kasteeltuin Nijevelt zorgt voor verbinding tussen wijkbewoners die elkaar tot voor kort nog niet kenden.

Kasteeltuin Nijevelt


Midden in de wijk Veldhuizen in Vleuten-De Meern ligt de ruïne van Kasteel Nijevelt. De gemeente is samen met buurtbewoners, kinderen en Utrecht Natuurlijk bezig deze plek in ere te herstellen. Gezamenlijk maken zij het park Kasteeltuin Nijevelt, een heerlijke plek om te ontmoeten, te tuinieren en te spelen. Kasteeltuin Nijevelt zorgt voor verbinding tussen wijkbewoners die elkaar tot voor kort nog niet kenden.

De eilandjes en het informatiebord in Kasteeltuin Nijevelt herinneren aan het kasteel dat er ooit stond. Er waren grachten en er werd voedsel geproduceerd voor de bewoners. Nu wordt hard gewerkt om die oude structuren weer zichtbaar te maken. In 2019 is een ontwerp voor de herinrichting gemaakt in overleg met buurtbewoners. Zo komt er weer een boomgaard met verschillende appel-, peren- en pruimenbomen.

Contact

Haarleberg 54
3453 RM Utrecht
Plan je route

vanaf jouw locatie

Locatie

Neem alvast een kijkje