In het Máximapark ligt het parkrestaurant Anafora. De architectuur is gebaseerd op de schetsen van architect Pierre Cuypers die ooit een ontwerp maakte voor een bierhal die op het Rembrandtplein in Amsterdam moest komen.

Anafora Parkrestaurant


Ooit schetste architect Pierre Cuypers een ontwerp voor een bierhal die op het Rembrandtplein in Amsterdam moest komen. De hal kwam er nooit en de schetsen verdwenen in een la. 

In 2011 verrees de bierhal alsnog. Hier in Leidsche Rijn. Dat wil zeggen; de bierhal werd een theehuis in het Máximapark, geïnspireerd op de schetsen van Cuypers. Het romantisch houten gebouw met haar vele puntdakjes en sierlijke daklijsten werd de thuisbasis van Parkrestaurant Anafora.

Terwijl je kinderen ravotten in de nabijgelegen Bosspeeltuin, zit jij hier heerlijk op het terras met uitzicht op de Vikingrijn. Misschien wil je een keer barbecuen óp het water? Dat kan. Anafora beschikt over een aantal barbecue-bootjes. Het restaurant is ook heel geliefd als feestlocatie voor bruiloften en familiefeesten.

Contact

Uilenboslaan 1
3451 GB Vleuten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Locatie

Neem alvast een kijkje