Recreatiegebied Hof van Wulven


Hof van Wulven is na de afdamming van de Kromme Rijn en de bedijking van de Lek (12e eeuw) vanuit de Wulfsedijk  in gebruik genomen als grasl…

Hof van Wulven is na de afdamming van de Kromme Rijn en de bedijking van de Lek (12e eeuw) vanuit de Wulfsedijk  in gebruik genomen als grasland. De Wulvense wetering  was de westgrens. In het gebied zijn fundamenten aanwezig van twee kastelen: mottekasteel ’t Rondeel , een motte is een kunstmatig opgeworpen heuvel, omgeven door een gracht, met daarop een houten gebouw) en kasteel Wulven. Bij kasteel Wulven (1296-1827) zijn verder een slotgracht, het Rechthuys uit 1600 (nu: restaurant de Colonie), twee hekpijlers uit 1700/1725 en de oprijlaan bewaard gebleven.  Hof van Wulven is met behulp van het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie en het Bestuur Regio Utrecht ingericht als wandel –, natuur-, horeca- en evenementengebied. Naar Hof van Wulven zijn fietspaden aangelegd vanuit de fietstunnels De Borchen en De Veste. Fietstunnel De Staart maakt Hof van Wulven bereikbaar vanuit Zuid. Op de fiets- en wandelkaart Hof van Wulven zijn de wandelroutes in en fietsroutes door het gebied te zien. Deze kaart is o.a. verkrijgbaar bij VVV Houten (Onderdoor 80).

Hof van Wulven is als volgt te bereiken: Het wandelpad start op de hoek van de straten Koedijk en Poort van Wulven, nabij tennispark De Doordraaiers of langs de Ringveste. Op beide plaatsen zijn parkeerplaatsen. Horeca en vermaak is te vinden aan de Meidoornkade 25 tot en met 33 en Koedijk 1. Ook vanaf deze parkeerplaatsen kunt u het wandelpad starten. Verder liggen in de nabijheid 4 bushalten o.a. Tennispark, Koedijk en De Borchen.

In het recreatiegebied (aan de Meidoornkade, de Koedijk en de Hoofdveste) zijn diverse horecagelegenheden, van waaruit het gebied bezocht kan worden.

Contact

VVV-Agentschap Houten
Onderdoor 80
3995 DX Houten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Locatie