Wandelroute #DitisVeenendaal

2 uur (8.5 km) 13,077 stappen

Deze wandelroute laat je de bruisende stad Veenendaal zien! Wandel onder andere langs de moderne Brouwersgracht, oude sigarenfabriek en vele verschillende kerken. Ook zie hoe de historische panden zijn omgetoverd tot moderne gebouwen en ontdek je hoe natuur met de stad is verworven. 

Start je route bij de Cultuurfabriek of Groene Entree Prattenburg. Onderweg krijg je genoeg informatie over Veenendaal en heb je verschillende mogelijkheden om te pauzeren. Wat dacht je van een kop koffie bij Restaurant 3 Zussen of lunch Down Town Veenendaal? Zo kan jij er weer tegenaan! En wil je meer weten over Veenendaal? Loop binnen bij VVV stadswinkel in de Cultuurfabriek of loop mee met stadsgids Jaap Pilon tijdens een stadswandeling!

Download het GPX-bestand en de routebeschrijving, zo ga je goed voorbereid op pad en kan je meer informatie over Veenendaal krijgen. Veel plezier!

Handig! Je kunt de wandelroute ook bij Groene Entree Prattenburg beginnen.

Dit ga je zien

1

In de cultuurfabriek zijn de Bibliotheek Veenendaal, de Historische Vereniging Oud Veenendaal, de Kunstuitleen Veenendaal, Museum Veenendaal, de Stadswinkel en het VVV gehuisvest.

De Cultuurfabriek
2

Stadsstrand Veenendaal

Gelegen aan het Thoomesplein, is het stadsstrand een plek vóór en dóór Veenendaal.

3

In dé winkelstraat van Veenendaal, de Hoofdstraat vind je alle bekende en minder bekende winkel(ketens), waaronder ZARA, H&M, The Sting, ONLY, WE en vele meer!

Winkelstad Veenendaal
4

Groene Entree Prattenburg

Bij Veenendaal, maar nog net in de gemeente Rhenen, heeft de provincie Utrecht de Groene Entree Prattenburg aangelegd. Het is een nieuwe toegang tot het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug die de huidige parkeerplaats in het Prattenburgse bos vervangt.

5

Restaurant in Rhenen vlakbij Veenendaal en het Prattenburgse bos.

Restaurant De 3 Zussen
6

Ontdek wat Veenendaal nog meer te bieden heeft op www.winkelstadveenendaal.nl

DownTown Veenendaal
7

In de cultuurfabriek zijn de Bibliotheek Veenendaal, de Historische Vereniging Oud Veenendaal, de Kunstuitleen Veenendaal, Museum Veenendaal, de Stadswinkel en het VVV gehuisvest.

De Cultuurfabriek
Aangeboden door: DitisVeenendaal