Stadse Tocht Utrecht

(18.0 km) 27,692 stappen

Het is onvoorstelbaar hoe exclusief je kunt wandelen zó dicht bij het centrum van Utrecht. Deze stadse tocht volgt het groen en het blauw van…

Het is onvoorstelbaar hoe exclusief je kunt wandelen zó dicht bij het centrum van Utrecht. Deze stadse tocht volgt het groen en het blauw van de singelgracht en de parken naar de rand van de stad. In het Griftpark zien we hoe een voormalige gifbelt is getransformeerd tot een aangename verblijfsplek. We lopen in een boog rond Fort De Bilt en doen de Berekuil en Park Bloeyendael aan. Voorbij een laag tunneltje staan we weer binnen de ring en wandelen we door het klassieke Wilhelminapark. Via het jaagpad langs de Kromme Rijn zoeken we wederom de Nieuwe Hollandse Waterlinie op. De tocht gaat langs de vier Lunetforten. En passant steken we het brede spooremplacement over. Restaurant De Smaak van Lunet in Lunet IV is een leuke pauzeplek. Via de Liniedijk ten zuiden van het fort bereiken we Hoograven. De Romeinse Limesweg liep ooit dwars door deze wijk. Buurtbewoners hebben de historische weg met enkele mozaïeken zichtbaar gemaakt. Je ziet dit onder andere op het pad langs de Vaartse Rijn. De laatste kilometers van deze stadse tocht staan in het teken van het Merwedekanaal. Aan de Veilinghavenkade liggen enkele historische rijnaken uit de vorige eeuw. Terug naar het station lopen we onderlangs het indrukwekkende gebouw van de Rabobank en kunnen we vanaf de Moreelsebrug het stationscomplex overzien.

Neem alvast een kijkje

Dit ga je zien

Startpunt: Station Utrecht Centraal
Stationsplein
3511 ED Utrecht
Navigeer naar startpunt
1

Deze galerie ligt pal aan de historische Oudegracht en toont een kunstcollectie van jonge én gevestigde kunstenaars waarbij ze kiezen voor diversiteit en het bijeenbrengen van verschillende disciplines.

GrachtenGalerie
2

Het Griftpark is een geliefd en modern park midden in Utrecht.

Griftpark
3

Dit meer dan 100 jaar oude stadspark is een van de mooiste van Nederland.

Wilhelminapark
4

Verscholen in de natuur duiken ze plots op: de forten van de Hollandse Waterlinies.

De Hollandse Waterlinies
5

De vier Lunetten, ten zuidoosten van de stad Utrecht, zijn aangelegd tussen 1822 en 1828.

De Lunetten
Eindpunt: Station Utrecht Centraal
Stationsplein
3511 ED Utrecht
Navigeer naar eindpunt

Beschrijving

Startpunt: Station Utrecht Centraal
Stationsplein
3511 ED Utrecht
Navigeer naar startpunt

Deze wandelroute is onderdeel van de serie Trage Tochten. Alle Trage Tochten worden samengesteld door twee gedreven en ervaren routemakers. Van de route kan op Wandelzoekpagina.nl gratis een routebeschrijving en een GPX worden gedownload. Een topografisch kaartje is tegen betaling beschikbaar. De route is niet bewegwijzerd, maar is wel beschikbaar in de app WandelZapp. 
Klik op bovenstaande button voor een volledige routebeschrijving

Eindpunt: Station Utrecht Centraal
Stationsplein
3511 ED Utrecht
Navigeer naar eindpunt
Aangeboden door: Routebureau Utrecht