Wandeling Utrecht Lumen

1 uur (3.0 km) 4,615 stappen

Utrecht Lumen is een ontdekkingstocht in het duister langs artistiek uitgelichte locaties in de bijzondere Utrechtse binnenstad. Na het vallen van de avond, voert Utrecht Lumen je van het centraal gelegen Vredenburg langs een groeiend aantal projecten van gerenommeerde (inter)nationale lichtkunstenaars. Deze kunstwerken werpen een bijzonder licht op de historie, de bewoners, de functie of de symboliek van een bouwwerk of locatie. Sommige lichtkunstwerken spelen met een bekend gebouw. Andere nemen je mee naar een verrassende plek waar je anders niet zo snel zou komen of overdag volledig aan voorbij zou gaan.

De kunstwerken van Utrecht Lumen zijn 7 dagen per week te zien van zonsondergang tot middernacht.

Ontdek de lichtkunstwerken met gids
Wil je alle verhalen achter de kunstwerken ontdekken? Boek dan een tour met gids en wandel of fiets mee! 

Bekijk hier alle kunstwerken van Utrecht Lumen.

Dit ga je zien

2

Wanneer de avond valt, komen Paushuize en het Universiteitspand op de kop van de Trans tot leven.

Pausdam
3

Net als de Janskerk, kun je aan de Pieterskerk de dynamische stadsgeschiedenis aflezen. Als je tenminste weet waar je moet kijken, en daarbij word je geholpen door de lichtontwerpers van Grontmij.

Illuminaties Pieterskerk
4

Loop ze niet voorbij, die Nissen aan de Drift, daar vlak naast de Janskerk.

Nissen Drift
5

Laat je leiden langs een kleur- en lichtspektakel tijdens de voorstelling waar je het slotstuk zelf bepaalt.

Janslicht
6

Wie overdag langs de gevels loopt van de huizen in de Minrebroederstraat, zal een rijkdom aan details zien. En voor je het weet ben je de Sint Willibrordkerk voorbijgelopen zonder dat je het doorhad.

Halo Willibrordkerk
7

Tunnels hebben in het centrum van Utrecht altijd een belangrijke rol gespeeld om met een kar van de straat naar de werf af te dalen. Zo ook het tunneltje vanaf de Ganzenmarkt dat uitkomt bij de kelder van de Winkel van Sinkel.

't Tunneltje
8

De vijf boogbruggen over de Oudegracht zijn door de eeuwen heen zeer bepalend geweest voor de uitstraling van de binnenstad van Utrecht.

5 bruggen
9

Overdag vult de zon de eenvoudige Buurkerk met een warm-wit licht. En als de zon vertrokken is, draait het lichtkunstwerk van Gabriel Lester de rollen graag om.

Het licht schijnt in en om de Buurkerk
Aangeboden door: Utrecht Marketing