Wandelroute Bunkerpad

(3.3 km) 5,034 stappen

Deze route is leuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Maar uiteraard voor volwassenen ook mooi en interessant. Met de smartphone in de hand verken je het gebied tussen Fort bij Vechten en Fort bij Rijnauwen. Je wandelt dwars door een weiland vol met bunkers, die eigenlijk geen bunkers mogen heten maar groepsschuilplaatsen. In de AbelLife app lees je van alles over de natuur, de forten en het leven als soldaat tijdens de oorlog.  Voor kids: Doe mee aan de quiz in de app aan het einde van de wandeling en haal een verrassing bij het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten of restaurant Vroeg.

Neem alvast een kijkje

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats Amelisweerd
Provincialeweg 124
3981 AT Bunnik
Navigeer naar startpunt
73
1

Amelisweerd - Rhijnauwen landgoederen

De landgoederen Oud en Nieuw Amelisweerd en Rhijnauwen

93
22
11
2

Neem een kijkje op Fort bij Rijnauwen in Kromme Rijn tijdens een rondleiding. Historisch interessant én als natuurgebied van grote waarde.

Fort bij Rijnauwen
17
23
74
72
Eindpunt: Parkeerplaats Amelisweerd
Provincialeweg 124
3981 AT Bunnik
Navigeer naar eindpunt

Beschrijving

Startpunt: Parkeerplaats Amelisweerd
Provincialeweg 124
3981 AT Bunnik
Navigeer naar startpunt

Deze route volgt voor het grootste gedeelte het wandelnetwerk. Volg de knooppunten: 73 - 93 - 22 - 11 - 17 -  23 - 74 - 72. De knooppuntenroute wijkt iets af van de GPX en de beschrijving hieronder. 

- Je start bij de Parkeerplaats van Amelisweerd. Vanaf daar loop je richting het landgoed.
- Nadat je het landgoed bent gepasseerd en het water over gegaan bent, ga je rechtsaf de Dwarslaan op.
- Aan de rechterkant zie je een boerderij, daarna moet je linksaf. 
- Loop door tot je bij een asfaltweg uitkomt, de Vossegatsedijk. Daar moet je naar links en daarna meteen naar rechts. Blijf dan langs het water van Fort Rhijnauwen lopen.
- Aan het eind van het pad moet je naar rechts, en zie je al snel twee paden naar rechts. Voor de route moet je de tweede rechts nemen.
- Na een tijdje kom je bij een kruispunt, waar je naar links moet, richting het Theehuis. Voor de ingang ga je naar rechts, en al snel weer naar links door de poort. 
- Loop na de poort rechtdoor, over de brug heen. Na de parkeerplaats moet je naar rechts, een weiland in. Dit is het Bunkerpad, en als je deze blijft volgen kom je weer op het startpunt uit.

Eindpunt: Parkeerplaats Amelisweerd
Provincialeweg 124
3981 AT Bunnik
Navigeer naar eindpunt
  • 73
  • 93
  • 22
  • 11
  • 17
  • 23
  • 74
  • 72

Kenmerken

Aangeboden door: Routebureau Utrecht