De mooiste fietsroutes in Utrecht

In de provincie Utrecht is het heerlijk fietsen. Niet voor niets is Utrecht als fietsregio landlijk beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren! Met een volledig dekkend fietsnetwerk van fietsknooppunten en handige toeristische overstappunten (TOP's) zijn er op de fiets veel mooie plekken te ontdekken. Wij hebben de mooiste fietsroutes in de provincie Utrecht op een rij gezet.

Waar wil je fietsen? - Fietsroutes per regio

Meer Utrecht ontdekken

 • Zelf je route plannen

  Via de fietsrouteplanner is het eenvoudig je eigen route te plannen. Start vanuit huis en ontdek wat er in jouw eigen buurt allemaal te zien is.

  Routeplanner
 • Waar te gaan?

  In de provincie Utrecht vind je verschillende regio's die elk op hun eigen wijze heel bijzonder zijn. Stap op de fiets is en laat je verrassen.

  Ontdek de regio's in Utrecht
 • Wat te doen?

  Regio Utrecht heeft vele verhalen te vertellen, ontdek ze hier allemaal! Van prachtige kastelen & buitenplaatsen tot de waterlinies en Hollandse Ambachten.

  Themaroutes in Utrecht
  Gelegen langs de Vecht in Oud-Zuilen, was het huis van schrijfster Belle van Zuylen.
 • Druktemonitor

 • Waar te starten?

  Waar je ook heen gaat, je start je route het beste vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP). Ontdek alle TOP's in Utrecht

  TOP's in Utrecht
Altijd op de hoogte van de mooiste routes in Utrecht!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en vind maandelijks inspirerende verhalen, het laatste routenieuws en de leukste routes in je mailbox!